Recensie | BROS

Een avondje met mijn man naar de film waar de diepere worsteling op een humoristische manier met alle stigma en stereotypen is verfilmd. Kortom, de film Bros.

De film begint direct met een live uitzending van een podcast. Bros gaat over de vele maskers en emoties die we hebben als LHBTI+ personen. In de film verstoppen ze zichzelf in carrière, verslaving, seks, rijkdom en/of sport. Ze verstoppen zich nog voor familie, niet te uitbundig, maar geforceerd aanpassen. De hoofdrolspelers worstelen in de verschillende relaties met eenzaamheid, afwijzing en het willen voldoen aan het perfecte plaatje. Het perfecte lichaam. Hoe kun je daar aan voldoen? Wanneer is het genoeg?

Na verloop van tijd zijn de maskers in een homoseksuele relatie nog steeds aanwezig. Toenadering zoeken en de angst afgewezen te worden: de film geeft op een humoristische wijze maskers weer die in ons leven aanwezig kunnen zijn. De uitvergrote stereotypen geven weer welk gedrag en afweermechanismen we ons eigen hebben gemaakt.

Maar diep van binnen voelen de hoofdrolspelers de behoefte van verbondenheid. Gelukkig kunnen de hoofdrolspelers de veilige en aangeleerde mechanismen loslaten. De liefde en het verlangen naar verbondenheid overwint uiteindelijk. Zoals de hoofdrolspeler uiteindelijk zegt: “Door alle maskers van mezelf en de anderen is hij het levend bewijs dat er iemand is die van mij kan houden zoals ik ben.

Kortom, een aanrader. Zowel alleen als samen. De humor en diepgang vliegen samen met de popcorn door de bioscoopzaal.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.