Recensie | CHMSX STORIES

Ik zag de laatste voorstelling van een interessant en belangrijk, noodzakelijk project. Ingrediënten: drie acteurs en een DJ/saxofonist, een designbank, een strijkplank, een mooi uitgelichte plant en een opblaasbaar object. Het publiek bestond uit een gemêleerd gezelschap, merendeels mannen.

Van te voren werd via een scherm gevraagd om anoniem via een QR-code een aantal vragen over chems en seks in te vullen. Een van de acteurs trad tevens op als inleider/gespreksleider en aan de hand van de input van het publiek (de anonieme enquête) volgde er een uitleg over uppers, downers en trippers, belangrijke onderdelen van de chemssex.

Zo te merken was het voor het publiek bekende materie.

De gekozen vorm was oké, maar enigszins braaf. Er werd een aantal scènes gespeeld met tussendoor wat korte fragmenten uit interviews, en na afloop was er een gesprek met een mevrouw van de GGD, die door de Amsterdamse acteurs bevraagd werd over de situatie in Den Haag.

Zoals gezegd: een interessant en urgent project maar als theaterbezoeker verliet ik de zaal met twee vragen. De eerste: waar stopt de info en waar begint het theater? En de tweede: wat was de doelgroep?

Er werd wel aangegeven dat chemsex niet alleen bij homo-mannen wordt gedaan, maar daar ging het in de theaterstukken wel alleen over. Misschien zou het onderwerp wat breder getrokken moeten worden. Want dat de toename van het gebruik van chems naast een plezierige kant ook een aantal negatieve ontwikkelingen en gevolgen heeft, is wel duidelijk. Ook voor de niet-homowereld.

Al met al goed gespeeld info-theater.

*

CHMSX STORIES
(Theater van de heelheid)
-gezien op 03-11-‘22, Theater Dakota – Den Haag.

*

René Roza (Goes, 1953) heeft na zijn opleidingen leerkracht basisonderwijs en theatermaker deze vakgebieden vaak gecombineerd. Momenteel is hij fulltime actief en passief met theater bezig. Daarnaast houdt René van koken en maakt hij zijn gerechten graag met gasten soldaat. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.