COC Midden-Gelderland | Transgender Awareness Week in Arnhem

In de week van 13 tot en met 19 november wordt wereldwijd stilgestaan bij de Transgender Awareness Week. In deze week wordt gewerkt aan de zichtbaarheid en acceptatie van transgender en non-binaire personen.
In Arnhem zullen ze dat ook doen. Hiervoor heeft het COC de handen ineen geslagen met Focus Filmtheater en Transistor, het ontmoetingscafé voor transgender en non-binaire personen in Willemeen. Zij organiseren twee filmvertoningen.
Mama
Op zondag 13 november vertonen we de film Mama. Deze film vertelt het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie. Aan het hoofd van de familie staat moeder en drag queen Ma’MaQueen. Samen met haar drie katten vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen. Na de film volgt een zaalgesprek met filmmaker Esmee van Loon en drag queen Ma’MaQueen. We besluiten de avond met een gezamenlijke borrel. Meer informatie over de film en het aanschaffen van tickets vind je hier.
TransMilitary
Op dinsdag 15 november vertonen we de film TransMilitary. Deze film volgt vier van de 15.500 transgender personen die dienen in het Amerikaanse leger. Hier worden ze gedwongen om hun genderidentiteit te verbergen vanwege de militaire wet- en regelgeving. De vier militairen in de documentaire zetten hun carrière en gezinsleven op het spel door juist wél uit te komen voor hun transgender identiteit. Na de film is er een zaalgesprek met vier transgender militairen uit het Nederlandse leger. Daarnaast zal kolonel Peter Wilming ook deelnemen aan dit gesprek. Meer informatie over de film en het aanschaffen van tickets leest u hier.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.