Wat moet je zeker meenemen naar Pride? 

Helaas is het niet langer Pride Month, maar dat betekent niet dat je je nu alvast kunt voorbereiden voor de Pride-evenementen die volgend jaar georganiseerd gaan worden. Elk jaar komen over de hele wereld immers vanaf juni veel mensen samen om parades bij te wonen. Alleen opdagen bij zo’n evenement is echter niet genoeg, je moet juist voorbereid zijn door diverse benodigdheden aan te schaffen en mee te nemen in je regenbooghandtas. Wil je weten welke dingen je zeker mee moet nemen naar Pride? Lees snel verder!  

Gevoel van trots 

Het belangrijkste om mee te nemen, naast een kleurrijke garderobe en de essentials, is een gevoel van trots. Pride begon in New York ooit als een rel en de LHBTI-gemeenschap moet dat in gedachten houden terwijl ze door de straten marcheren. Trots is een statement, en als je dat in gedachten houdt, zal het doel van de festiviteiten niet verloren gaan in al het plezier. Eventueel kun je ook nog een regenboogvlag meenemen om je gevoel van trots echt te kunnen tonen!  

Water 

Pride valt in de zomer, wat betekent dat het buiten (erg) warm wordt. Hoewel een waterfles kan botsen met je Pride-look, is het van het grootste belang dat je water meeneemt naar de parade. Er zal veel beweging zijn, wat leidt tot veel zweten en het opstijgen van lichaamswarmte. Dat is een uitstekend recept voor een ramp als je tussendoor niet drinkt. Neem dus zeker een flesje water mee in je strandtas voordat je naar Pride reist.  

Kleurrijke outfit 

Hoe vaak dragen LHBTI+mensen het hele jaar door regenbogen en luide, kleurrijke outfits? Hoewel regenbogen mooi zijn, zijn ze meestal niet de meest modieuze. Maar dat is het mooie van Pride. Queers kunnen zich deze maand uitdrukken met extreme kleuren om de trots die ze op zichzelf hebben volledig te tonen. Het is tijd om je helemaal aan te kleden en door de straten te marcheren in de meest expressieve outfit die je hebt. 

Comfortabele schoenen  

Nu is een kleurrijke outfit niets zonder een paar bijpassende schoenen. Het enige probleem is dat opvallende schoenen niet bepaald het meest comfortabele zijn om in te lopen. Regenboogstiletto’s maken een statement; tijdens een lange Pride-parade werken ze echter niet. Er is veel wandelen, marcheren en dansen dat vereist is bij Pride en comfortabele schoenen zijn dan ook een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat men de hele parade en eventuele afterparty’s later kan doorstaan. Eventueel kun je de stiletto’s wel meenemen in je rugtas. 

Zonnebrandcrème 

Voorbereiding voor Pride is ook een belangrijk onderdeel van de festiviteiten. Naast het plannen van de perfecte outfit, het vinden van het juiste paar schoenen en het vullen van je waterfles, moet je zonnebrandcrème aanbrengen en inpakken om ervoor te zorgen dat je niet verbrandt tijdens het evenement. Om je lichaam te beschermen tegen elke vorm van schadelijke stralen, moet je een zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 30 aanbrengen om ongeschonden door de parade te komen. 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.