Lieve Bettine #22

Lieve lezers van Gaykrant,

Mijn vermakelijke bijdrage verschijnt een weekje later dan jullie van me gewend zijn, want ik ben druk bezig geweest met verhuizen. Ik ben van de binnenstad van een middelgrote stad naar de rand van de binnenstad van een middelgrote had verhuisd want een ouder wordende dame als ik heeft iets meer rust en iets minder prikkels nodig. Ik heb nu een heerlijk, rustige tuin in plaats van een lawaaierig balkon, en mijn vele, vele vrienden en vriendinnen kunnen weer gratis voor de deur parkeren. 

Het was een enorm gesjouw, want Gucci, Prada, LaCroix en Jimmy Choo laten zich uiteraard niet in vuilniszakken vervoeren, net zomin als mijn verzameling platen en memorabilia van Rosemary Clooney, mijn Wedgwoodservies en mijn Barbies, maar alles is goed op de nieuwe plek terechtgekomen en geïnstalleerd. Terwijl hij de tv voor me op het dressoir zette, zei een leuke heterovriend tegen me dat ik nu genoeg ruimte had om met alle vrienden en vriendinnen gezellig het WK kon gaan kijken.

Aangezien ik net met mijn juwelendoos in de weer was, was ik een beetje confuus en vroeg ik me af waar hij het over had. Welk WK? Dat van RuPaul’s Drag Race? Van So You Think You Can Dance? Miss World Travestie 2023? Ik had geen idee. Totdat een voetballende vriendin over Qatar begon.

Ik was erg duidelijk tegen de heterovriend en tegen de voetballende vriendin: bij mij komt het WK er niet in. Ik ga geen feestje bouwen terwijl er zoveel arme mensen in mensonterende omstandigheden uitgebuit en doodgegaan zijn. Ik ga niet met een oranje feestmuts en oranje vlag de polonaise doen in mijn nieuwe huiskamer terwijl zwaaien met de regenboogvlag in dat verre land betekent dat je in de gevangenis belandt en gemarteld wordt.

Als teken van protest ga ik – als Nederland speelt – met een groep vrienden een film van onze veelkleurige gemeenschap bekijken. Of alle afleveringen van Will and Grace. En als we de buren horen juichen, gaan we in polonaise de straat op en zullen we met onze regenboogvlaggen zwaaien en I Will Survive van Gloria Gaynor zingen.

En na het WK kan ik gerust verdergaan met het uitpakken van mijn Gucci, Prada, LaCroix en Jimmy Choo alsof er niets gebeurd is.

Want wie denkt er dan nog aan mensonterende omstandigheden in een ver en zanderig land?

Liefs,

Bettine

*

Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt. Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.