‘Alle Duitsers zijn homo!’ | Bijeenkomst over veilig sporten in Rotterdam

‘Alle Duitsers zijn homo.’ Wie wel eens een voetbalwedstrijd bijwoont, herkent dit soort spreekkoren wel. Het lijkt vrij onschuldig, maar veel LHBTI+-sporters voelen zich hierdoor niet welkom. Kleine en grote pesterijen komen helaas bij vrijwel alle sporten voor. Veel topsporters houden daarom tijdens hun sportcarrière hun geaardheid geheim.

Daarnaast is de sport nu niet altijd toegankelijk voor personen die zich niet in de hokjes man of vrouw thuis voelen of voor personen die in transitie zijn (geweest). Hoe gaat de sport deze uitdaging aan? Wat kunnen we doen om een omgeving te creëren waar ook deze sporters zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. Gelukkig zetten veel sportverenigingen zich in om de sport inclusiever te maken. Wat kunnen we van hun aanpak leren?

Op 2 november 2022 organiseert PRIDE66 Rotterdam een bijeenkomst over hoe het Rotterdamse sportklimaat inclusiever kan worden. Sport is een tenslotte belangrijk voor iedereen! Tijdens deze avond bespreken we mooie voorbeelden en ideeën om sport toegankelijk te maken voor de LHBTI+- gemeenschap. Dit doen wij samen met Paul van Dorst, Thijs de Greeff en Beau de Leeuw.

  • Paul van Dorst (hij/hem) is een Rotterdamse ondernemer en hij heeft de Roze Kameraden opgericht, de LHBTI+-supportersvereniging van Feyenoord. Dat stuitte op grote weerstand bij een aantal supporters.
  • Thijs de Greeff (hij/hem) is een voormalige topsporter. Na zijn hockeycarrière is hij zich gaan inzetten voor verbetering van het sportklimaat voor LHBTI+-sporters.
  • Beau de Leeuw (die/diens) is een olympisch gewichtheffer. Daarnaast zet die zich in voor meer inclusie in sport bij de John Blankenstein Foundation, Rotterdam Sportsupport en als personal trainer.De bijeenkomst wordt gehouden op 2 november 2022 om 20.00 uur. De locatie is VINN, Weena 701 in Rotterdam. Inloop is vanaf 19.45 uur. De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je hoeft je niet aan te melden. PRIDE66 is het regenboognetwerk van D66 en heeft afdelingen in verschillende steden van Nederland, zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.