Middagzwemmers | Podcast over regenbooggezinnen

“Nu noemt hij ons papa, terwijl we ooit begonnen met donor. Oom vonden we de plank volledig misslaan.
-vaders Roger en Michel

“We wilden wel dat de kinderen later de kans zouden krijgen om hun DNA te ontmoeten, dus viel een anonieme donor uit het buitenland af.”
– moeders Suzan en Joanne


Middagzwemmers is een podcast met persoonlijke verhalen van diverse vormen van (LHBTQI+) regenbooggezinnen; twee vaders en twee moeders, twee moeders en een spermadonor, twee vaders en hoogtechnologisch draagmoederschap, alles komt voorbij.

Per aflevering vertelt een gezin hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe hun gezinsconstructie in elkaar zit, welke ongegeneerde vragen ze krijgen uit hun omgeving en wat de praktische en juridische zaken zijn waar ze tegenaan lopen. En komt naar voren dat het, hoewel de constructie afwijkt van man-vrouw en kind(eren), thuis gaat zoals het bij elk gezin gaat.

Zelf heeft de maker, Jocelyn Vreugdenhil, ook een regenbooggezin met haar vriendin en schreef ze over de zoektocht naar een spermadonor de roman Middagzwemmers (Luitingh-Sijthoff, 2018). “Uit ervaring weet ik dat er tijdens zo’n zoektocht veel dingen op je pad komen die je niet had voorzien. Ik maak deze podcast vooral ter inspiratie voor iedereen die een kinderwens heeft, maar niet weet waar te beginnen.”

De eerste vijf afleveringen van Middagzwemmers – de podcast zijn inmiddels beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.