Wouter | Kick-off Roze Zaterdag 2023

Eindelijk was het dan zover, de aftrap van Roze Zaterdag, dat plaatsvindt op 17 juni 2023 in Goes. Eindelijk weer een LHBTI+friendly feest in Zeeland, eindelijk weer een feest waar iedereen kan zijn wie hij, zij of hen is. Gaykrant was er natuurlijk bij. 

De locatie van dit evenement is Club Boca, te vinden in het centrum van Goes. Begin dit jaar is deze prachtige club geopend door Erwin van der Linde, een gepassioneerde horecatijger, en met name de nachthoreca is helemaal zijn ding. De club zit op een unieke locatie: goed te bereiken, parkeerruimte voor de deur en de sfeer is open, want zo wil Erwin dat. Gezellig en veilig uitgaan zou je een slogan van de club kunnen noemen.

Vol spanning lopen mijn vrienden en ik naar de auto om op pad te gaan naar Goes. Het ritje vanuit Middelburg duurt nog geen 20 minuten en we parkeren de auto voor de deur. Hoe zou het eerste LHBTI+friendly feest in Zeeland zijn? De club valt direct op, de roze lichten op het pand doen vermoeden dat daar een goed feest gehouden wordt.

Wij worden hartelijk welkom geheten door Erwin en hij neemt mij mee op rondleiding door de club, hij is trots en met een grote glimlach op zijn gezicht laat hij zijn mooie club aan mij zien. De club is groter dan je aan de buitenkant zou vermoeden en in mijn gedachten zie ik hier al meer feesten gehouden worden met Roze Zaterdag in het verschiet.

Hoe later de avond, hoe meer volk de club binnenkomt. Grindr-minnend Zeeland is in grote getale aanwezig, en bekenden druppelen binnen. Het lijkt wel een reünie. De muziek is goed, de DJ weet welke muziek hij moet draaien en de lichteffecten maken het geheel compleet. De snackmuur op de bovenverdieping van de club wordt gevuld met heerlijke snacks die goed aftrek vinden (en daarmee bedoel ik: ‘de snacks worden goed verkocht’).

Het eerste Roze Zaterdagfeest in Zeeland sinds lange tijd zit erop. Het was fantastisch en het zou geweldig zijn om vaker een mooi feest in club Boca te mogen bezoeken. Respect, acceptatie, begrip en liefde waren de kernwoorden, en het zijn ook woorden die passen bij wat Roze Zaterdag Goes en Gaykrant graag uit willen dragen.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.