Eduard | Even bijpraten

Mijn laatste column dateert alweer van voor canalpride, hoog tijd om even orde op zaken te stellen. Het was drukker en gezelliger dan ooit op de Prinsengracht tijdens Pride en de horeca deed heel goede zaken.

Maar een kennis van mij verzuchtte halverwege de middag; ”Het is hetero’s kijken naar hetero’s die doen alsof ze homo zijn.” Langs de kant stonden meer hetero’s dan homo’s en, zo leek het althans, op de boten ook. Het wordt weer tijd voor een meer. ludieke, vrolijke, stoute botenparade.

Na Pride komt het WK-voetbal steeds dichterbij en gelukkig wordt de kritiek op de locatie, Qatar, breed gedragen, vanwege de onmenselijke omstandigheden bij de bouw van de stadions en de corruptie bij de FIFA.

Pas geleden was het Coming-outdag, Valentijnsdag voor LHBTI+ers. Kom uit de kast, vier de liefde, want dat is een dag per jaar makkelijker dan al die andere, hoera! Vier je geaardheid, vooral als voetballer, want die hebben een voorbeeldfunctie in een homofobe sportwereld.

Doe dat alleen niet tijdens het WK, want dan beland je in de gevangenis of erger: ook de doodstraf behoort tot de mogelijkheden. Een grof schandaal dat we onze sporters daaraan blootstellen. Virgil van Dijk gaat met een aanvoerdersband in de regenboogkleuren lopen. Dapper?

Nee, we mogen niet gaan als je Coming-out en Pride serieus neemt.

*

Eduard Hoekstra (1956) is barkeeper/entertainer, psycholoog, journalist en schrijver. Hij woont in Amsterdam en heeft twee kinderen. Hij houdt van eilanden, lezen, pittig eten en zwemt elke dag.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.