‘Het Herenakkoord’ uit Arnhem | 30-jarig jubileum

Het is alweer 30 jaar geleden dat er in Arnhem, en omgeving, een groep enthousiaste homomannen besloot om met elkaar te gaan zingen. Het was vooral het doel om samen te komen, te gaan zingen en op die manier met elkaar de verbinding aan te gaan. Dit was de start van het Arnhems homomannenkoor ‘Het Herenakkoord’.

In de jaren die volgden heeft het koor altijd geprobeerd om met zang op een positieve manier een bijdrage te leveren aan een divers en inclusief Arnhem. Door optredens in zalen en straten, in Arnhem en ver daarbuiten, wil het koor iedereen met hun liederen, die qua tekst soms afwijken van wat gebruikelijk is, aan het denken zetten. En vooral ook laten genieten.

Afgelopen mei traden de heren nog op tijdens TUTTI, Nederlands Rozekorenfestival in Den Haag. En volgend jaar juni zullen ze te zien en horen zijn bij Various Voices in Bologna.

Nu, 30 jaar later, viert ‘Het Herenakkoord’ dus haar 30-jarig jubileum. Op zaterdag 5 november zal het koor bekende en nieuwe liedjes ten gehore brengen in de theaterzaal van het Olympus College in Arnhem. En daarbij krijgen zij gezelschap van hun zangvrienden Soorten & Maten uit Enschede.

Indien je bij het jubileumconcert With Pride van ‘Het Herenakkoord’ aanwezig wil zijn, klik dan hier voor de website en voor de kaartverkoop. Kaarten zijn te kopen bij de leden van het koor, via de website, en aan de deur.

 

 

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.