Dominee Wielie Elhorst | Intrede als LHBTI+predikant

Vandaag is de feestelijke intrede van dominee Wielie Elhorst als eerste Nederlandse LHBTI+predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam. 

Ds. Wielie Elhorst is als predikant al een bekende in de LHBTI+wereld, nationaal en internationaal. In 2021 kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten op dit gebied. In 2014 werd hij voor zijn werk gehuldigd door de uitreiking van de Bob Angelo Penning van COC Nederland.

De komende vier jaar gaat hij zich namens de Protestantse Kerk Amsterdam als predikant richten op de grote LHBTI+gemeenschap in Amsterdam. Wielie Elhorst is de eerste predikant in Nederland die hier volledig voor wordt vrijgesteld.

‘Was het eerst impliciet, nu zegt de kerk expliciet: ‘we willen zichtbaar aanwezig zijn in deze gemeenschap’, zegt hij hierover. ‘Ik hoop dat er de komende vier jaar in onze kerken nog meer ruimte ontstaat voor die inclusiviteit. Mijn primaire doel is een podium te creëren voor onderwerpen waar de LHBTI+gemeenschap en de kerk elkaar kunnen vinden.

Wielie Elhorst is als columnist tevens verbonden aan Gaykrant.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.