Aseksualiteit | Tien keer vraag en antwoord

Maandag 24 oktober van 14.00-15.30 uur presenteren kennisinstituut Movisie en de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) in een online bijeenkomst de nieuwe handreiking ’10x vraag en antwoord over aseksualiteit’. Dit evenement valt binnen Ace Week, een jaarlijkse internationale campagne van, voor en door de aseksuele gemeenschap. Iedereen die meer wil weten over deze onderbelichte groep is welkom. Er zal ook ruimte zijn om vragen te stellen.

Geen rijbewijs voor aseksuele Russen
Wist je dat aseksuele personen in Rusland officieel geen rijbewijs kunnen krijgen? En dat aseksualiteit in de GGZ soms nog steeds wordt behandeld als een psychische aandoening? Dit zijn enkele feitjes uit de handreiking ‘10x vraag en antwoord over aseksualiteit’ waar we het 24 oktober over zullen hebben.

Verder wordt de definitie van aseksualiteit besproken, evenals de relatieve onzichtbaarheid van aseksuele mensen, en kijken we of aseksuele mensen voldoende worden beschermd door de wet. Ook geven we tips voor sociaal professionals, gemeenten en de politiek.

Wie is wie?
De Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) is een belangenorganisatie voor de aseksuele gemeenschap in Nederland. Deze organisatie is in 2019 opgericht met het doel bekendheid te geven aan aseksualiteit, vooroordelen weg te nemen, aanspreekpunt te zijn voor de aseksuele gemeenschap, en te werken aan destigmatisering en zichtbaarheid van aseksualiteit. Daarnaast streeft de NOA inclusiviteit binnen de LHBTIA+-gemeenschap na.

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelt de organisatie kennis over wat echt goed werkt en past die kennis toe. Movisie ondersteunt, adviseert en werkt samen met maatschappelijke organisaties, overheden, maatschappelijk betrokken bedrijven en burgerinitiatieven.

*

Je kunt je hier aanmelden voor de lancering van ’10x vraag en antwoord over aseksualiteit’.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.