Jacky | Dapper

Op Coming-Outdag was ik aangenaam verrast door de hoeveelheid blogs, vlogs en columns van LHBTIQ+mensen. Bekenden en onbekenden uit de community die op deze dag online hun verhaal vertelden. Indrukwekkende verhalen, verhalen die raakvlakken hadden, al was elk verhaal persoonlijk en daardoor net weer even anders.

Kleine verschillen kunnen soms grote verschillen zijn. Als je bijvoorbeeld een familie hebt die jou de deur wijst als je out gaat als LHBTIQ+persoon, dan heb je toch heel wat meer te verhapstukken dan wanneer familie en vriendenkring jouw coming-out min of meer accepteert en heel soms zelfs verwelkomt.

Als je jezelf online presenteert als trans, non-binair, gay of lesbisch persoon, dan is dat heel moedig. Dat veel accounts van LHBTIQ+ mensen op only friends zijn ingesteld zegt meer dan genoeg: niet iedereen heeft trek in een dagelijkse bak anonieme beledigingen.

Daarom is ieder openlijk LHBTIQ+mens in feite een dappere activist. En doordat we onze verhalen online vertellen, leren we anderen om stapje voor stapje met ons vertrouwd te raken. En dat vertrouwd raken is in tijden waarin trans- en homohaat weer fors aan het toenemen zijn van groot belang.

Blijf schrijven en posten lieve dappere vrienden.

Het is nodig

*

Jacky van Tongeren identificeert zich als vrouw met een transseksueel verleden. Ze heeft de volledige transitie doorlopen, en is inmiddels dus ook legaal ‘mevrouw’. Haar seksuele oriëntatie is panseksueel: ze valt op personen en niet op lichaamsdelen. Jacky is een multi-instrumentalist. Ze schrijft muziek, arrangeert en is sessiemuzikante.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.