#AllTogetherChallenge | Voetbalwereld in actie voor LHBTI+

Naar aanleiding van Internationale Coming Out Day staan komend speelweekend alle wedstrijden in het betaald en amateurvoetbal voor het zesde jaar op rij in het teken van de #AllTogetherChallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Vrouwen Eredivisie, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN. De voetbalwereld maakt zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden

In het speelweekend van 14 tot en met 16 oktober 2022 vinden er diverse acties plaats in de voetbalwereld:

  • De aanvoerders van alle teams spelen met de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’. Eerder werd al bekendgemaakt dat de nationale teams van tien landen, waaronder Nederland, meedoen aan de #OneLove campagne tijdens de Nations League en het WK in Qatar
  • Alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje
  • Bij ESPN gaat de nieuwe serie ESPN Bondgenoten in première. Ook zijn bij de zender weer de regenboogmicrofoons en speciale ‘Voor alle fans’-zendervormgeving te zien. De presentatoren en analisten dragen regenboogspeldjes
  • Bij alle thuisspelende clubs wapperen regenbooghoekvlaggen
  • Telstar speelt haar thuisduel tegen Roda JC in een speciaal ontworpen regenboogtenue en vraagt rondom deze wedstrijd extra aandacht voor het thema.
  • Ook het amateurvoetbal en andere sporten doen mee. Sportbonden en clubs roepen hun leden op om rondom Coming Out Day een regenboogband of andere regenboogitems te dragen tijdens hun sportwedstrijden. Meer informatie hier te vinden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.