De Lesbische Liga Podcast is terug

De Lesbische Liga Podcast is vanaf vandaag, zaterdag 1 oktober, terug met een kakelvers seizoen. In dit zesde seizoen van de podcast, duiken 3FM-dj Vera Siemons en programmamaker/filmjournalist Annefleur Schipper in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf hoe slecht het gesteld is met de representatie.

In deze podcast duiken Annefleur en Vera het huidige media-aanbod in én blikken ze terug op klassiekers. Welke stereotypes komen altijd terug, wat is er eigenlijk veranderd de laatste jaren, waarom zijn lesbische personages zo diep ongelukkig of dood? Welke vooroordelen kloppen eigenlijk wél en waarom zien we nog zo weinig lesbische vrouwen in de film of op televisie? Daarnaast bespreken ze de laatste actualiteiten, tippen ze muziek, voegen ze woorden toe aan het Lesbiaans woordenboek en spreken ze verschillende bekende gasten (zoals in eerdere seizoenen bijvoorbeeld Claudia de Breij, Maartje Wortel en Fresia Cousiño Arias) die zich ook tot de Liga rekenen.

Summer of Love
In de eerste aflevering, die vanaf zaterdag 1 oktober te beluisteren is, blikt het duo terug op de afgelopen summer of love; een veelbewogen zomer met veel hoogtepunten zoals Pride, De Liga Live, de laatste juice en de vele muziekfestivals, maar ook serieuzere onderwerpen als het protest tegen homofobische mishandeling op het Homomonument. Het nieuwe seizoen bestaat uit acht afleveringen.

Dutch Podcast Award
De serie die in 2020 van start ging heeft in korte tijd een groot bereik gekregen. Luisteraars, de zogeheten ‘leden van de liga’, worden bij het hele proces betrokken. Van vragen stellen in de aflevering tot gesprekken op Instagram. Door de maatschappelijke thema’s die in de podcast besproken worden, won ‘De Lesbische Liga Podcast’ in 2021 een Dutch Podcast Award in de categorie media en cultuur. Eerder in 2021 namen Vera en Annefleur de laatste aflevering van het derde seizoen op in een uitverkocht TivoliVredenburg.

*

Luister hier wat Vera en Annefleur zelf te zeggen hebben over hun nieuwe seizoen.
Bekijk hier de showreel van ‘De Lesbische Liga’.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.