#8 | Rick

In deze serie portretteert fotograaf Eep Seeber LHBTI’ers in hun vertrouwde omgeving vanuit de vraag: waar, met wie, met wat of wanneer kun jij helemaal jezelf zijn? Terugkerend symbool is de roze driehoek als teken van mogen zijn wie je bent. Vandaag: Rick van der Made, hoofdredacteur van Gaykrant
…………………

Naam: Rick van der Made
Gender : Cis-man
Leeftijd: 54
Seksuele oriëntatie: Homoseksueel
Geboren: Breda
Woonplaats: Hooge Zwaluwe

“Ik ben het liefst thuis omringd door mijn boeken. Ik zit graag aan mijn bureau te werken die voor het raam staat. Daar heb ik een heel mooi uitzicht op de bomen en het haventje van het Hooge Zwaluwe.”
Rick van der Made is hoofdredacteur van Gaykrant en hij noemt zichzelf een nomade. Na een bepaalde periode krijgt hij weer de kriebels om ergens anders te verblijven bijvoorbeeld in het buitenland. Maar hij vindt het ook fijn om weer terug te komen.
“De eeuwige onrust. Dat heb ik al van kinds af aan. Noem het bindingsangst? Als ik ergens anders verblijf voel ik me daar weer heel prettig, voor mij maakt dat het ook makkelijk om ergens anders te zijn. Ik lees veel. Lezen is reizen.”
In zijn eerste dichtbundel Wereldreiziger lees je dit ook terug. Een gedicht over een plaats in het buitenland, met daarna een gedicht over een plaats in Nederland, vervolgens weer terug naar het buitenland en weer naar Nederland et cetera.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.