Jelmer Vlot | Krijg de pest, de podcast

Deze week is het de Week Tegen Pesten. In ‘Krijg de Pest, de Podcast’, gaat journalist Jelmer Vlot in gesprek met slachtoffers, deskundigen, psychologen en ook pesters (waaronder zijn eigen pesters) over alles wat met pesten te maken heeft.  

‘Ik zoek uit wat pesten precies is,’ vertelt Jelmer, ‘hoe pesten wordt aangepakt binnen het onderwijs, met do’s and don’ts voor docenten, wat voor invloed een pestverleden heeft op je volwassen leven, hoe je hulp kan zoeken en waarom een pester pest.

Dit doe ik vanuit mijn eigen pestverleden die ik had als puber. Door mijn homoseksualiteit lag ik anders in de groep dan de meesten. Ik was vrouwelijk, kleedde me anders dan de gemiddelde jongen, en had andere interesses. Opvallend is wel dat ná m’n coming-out het pesten voor het grootste gedeelte ophield.

Toch heb ik deze podcast gemaakt, niet enkel met mijn homo-zijn als invalshoek, maar het bredere pesten met als doel dat mensen in de toekomst wat langer nadenken voor er buitengesloten wordt, want dat zou de wereld een stukje mooier maken.’

*

Klik hier voor ‘Krijg de pest, de podcast’.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.