Lieve Bettine #21

Lieve Bettine,

Wij lezen uw column altijd met veel plezier en genieten van uw wijze raad maar hadden nooit gedacht u te moeten schrijven.

 Wij zijn twee mannen die gaan samenwonen en we hebben pas een leuk appartementje gekocht en hebben het best voor elkaar. 

Maar tussen onze vrienden en bekenden dringt zich nu ook een zuur koppeltje op. We hadden dat nooit zo in de gaten, totdat we zeiden dat we gingen samenwonen. Per ongeluk hadden we ze ook nog uitgenodigd om gezellig bij ons te komen eten, maar alles wat we doen vinden zij maar niets.

 We proeven afgunst en nijd en bovenal heel veel snobisme. Bovendien zijn nog brutaal ook (“Jullie hebben toch twee dekschalen als jullie gaan samenwonen?”) en hebben op alles en iedereen commentaar. Ook over hoe wij ons kleden, terwijl ze zelf in kleding zitten waar onder het mom van design gaten in gemaakt.

 Eigenlijk willen we ze niet meer ontmoeten, maar ze zijn uiterst brutaal en plotseling zijn ze via Facebook bevriend met onze vrienden die er in feite niets mee te maken willen hebben.

 Lieve Bettine, hoe houdt u zulke opdringerige typetjes die zich zo in je privéleven willen opdringen op afstand?

 Lieve groet,

 Jack en Reinier

Lieve mannen met lastige typetjes,

Als ik een irritante mug in huis heb, sla ik ‘m dood alvorens ik mijn tweede glas Sambuca leeg drink. Vervolgens steek ik mijn vorkje op delicate wijze in de tiramisu en eet dit met smaak op.

Wees een kerel, jullie beiden. Ga naar ze toe en zeg tegen die gasten met hun mottengatennepdesigncouture midden in het gezicht dat je hen niet meer wil zien of ontmoeten. Blokkeer ze op alle mogelijke manieren. Je gaat je positiviteit, bruisende levensenergie en goedgevulde dekschalen toch niet laten opslurpen door dergelijke types? Hup, erop af!

Ik ga verder met Zomergasten kijken op Uitzending Gemist. Ik heb Raven van Dorst destijds gemist.

Hartelijke groet,

Bettine

*
Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt. Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.