Gooi & Vecht Inclusief

De vierde Gooise Rainbow Week in Hilversum vindt plaats in de periode van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 oktober. Na een spectaculaire aftrap op vrijdagavond 7 oktober met het Rainbow Ball in De Vorstin vinden er een week lang activiteiten plaats om de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen te bevorderen en om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit en inclusiviteit.

Stichting Gooi & Vecht Inclusief organiseert de Rainbow Week en activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners die zich als LHBTI+ identificeren, zichzelf kunnen zijn, kunnen houden van wie zij willen, zich veilig voelen én mee kunnen doen. Dit doet zij in samenwerking met de gemeente Hilversum en met buurgemeenten.

Voor de opening van Rainbow Week 2022 op zaterdag 8 oktober zal een Pride Safari georganiseerd worden. Een kleurrijke tour door de binnenstad in Hilversum langs initiatieven van ondernemers die aansluiten op de Rainbow Week.

En er is dit jaar extra aandacht voor de roze ouderen in verzorgingstehuizen. Nieuw dit jaar is een Rainbow Week banenmarkt en er is een AutiRoze activiteit, voor en door LHBTI+ personen met autisme. Ook pakt het Filmtheater Hilversum uit met een groot aantal films voor de verschillende doelgroepen en zijn er de hele week weer activiteiten in café Brabant. Gooi en Vecht staat uitgebreid stil bij Coming-Outdag op dinsdag 11 oktober.

Meer over stichting Gooi en Vecht Inclusief
Stichting Gooi & Vecht Inclusief maakt zich sterk voor de regenbooggemeenschap in de Gooi & Vechtstreek. Zij wil bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn. Onder inclusief verstaan ze ook dat ze niemand uitsluiten, op welke grond dan ook. De stichting zet juist een stap extra voor mensen die nog niet of niet meer bij machte zijn voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld jongeren, ouderen en mensen met een beperking.

Het grootste deel van onze aandacht wordt besteed aan activiteiten ten behoeve van de regenbooggemeenschap zelf. “We streven als stichting naar verbinding en zichtbaarheid, zowel binnen de regenbooggemeenschap als binnen de maatschappij. We organiseren jaarlijks een groot evenement zoals de Rainbow Week, ieder kwartaal een wisselende activiteit en maandelijks repeterende activiteiten,” aldus de stichting.

*

Klik hier voor de website van Gooi & Vecht Inclusief

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.