Documentaire Proud to Sport

Afgelopen jaar heeft Lotte van den Hanenberg voor haar master Visual Ethnography aan de Universiteit Leiden onderzoek gedaan naar ervaringen van LHBTI+ sporters. Naast een geschreven scriptie heeft ze ook een documentaire gemaakt.

Proud to Sport gaat over het vinden van veerkracht door sport. Hiervoor heeft Lotte Ed en Laura gevolgd. Ed is homoseksueel en speelt al zijn hele leven tennis. in zijn leven heeft hij tennis ingezet als middel om een veilige haven te bieden voor LHBTI+ sporters, maar ook om LHBTI+ diversiteit in de sport zichtbaarder te maken en homo-emancipatie te bevorderen.

Lotte van den Hanenberg

Laura is transgender, en heeft als doel om de snelste vrouw van de wereld te worden in haar sport: windsurfen. Laura heeft veel weerstand ervaren van haar omgeving door haar transgender identiteit. Windsurfen heeft haar geholpen om hier veerkracht in te vinden. Vervolgens heeft ze een stap verder genomen en is actief zichtbaar geworden om genderdiversiteit in de sport te promoten, en een veiliger klimaat te creëren voor LHBTI+ sporters.

Klik hier om de documentaire te bekijken.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.