Breekbaar Roze: hoeveel liefde mag een LHBTI+er bedrijven op de Biblebelt?

De Culemborgse schrijver Johan Verweij neemt in zijn nieuwste boek Breekbaar Roze de handschoen op tegen kerkelijke instituties die LHBTI+ers stelselmatig onderdrukken en veroordelen.

In dit boek dat deze maand is verschenen, laat Verweij de lezer kennismaken met de visie van diverse kerken uit zijn geboorteplaats Nieuw-Lekkerland op hun LHBTI+-beleid. Hierin komt een onthutsend beeld naar voren van religieuze instituties die vele LHBTI+ers nog steeds stilzwijgend buitensluiten en via Gods achterdeur verjagen. Voor LHBTI+ers is het er nog altijd niet veilig is, toont Verweijs onderzoek aan.

Ook ontrafelt Verweij de verschrikkelijke gevolgen van conversietherapie, waarvan ook hij kan getuigen.
In Breekbaar Roze komen juristen en diverse (ervarings)deskundigen aan het woord over mogelijke strafbaarstelling van deze religieuze wanpraktijken.

Voorts toont Verweij ondubbelzinnig aan hoe de strijd tegen LHBTIQ+’ers verhardt, maar ook hoe dit de weerbaarheid van deze minderheidsgroepering ten goede komt. Zoals blijkt uit de diverse interviews met vele bekende mensen uit christelijk Nederland die zich steeds nadrukkelijker uitspreken tegen uitsluiting van deze groep. Dus: er is hoop!

‘Breekbaar Roze’ is een aangrijpend vervolg op Verweijs spraakmakende debuut ‘Het roze schaap uit 2020’.

 Beide boeken zijn hier te bestellen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.