Voorbij: de nieuwe single van Bastiaan Redding

Bastiaan Redding (22 jaar) is een opkomende artiest met een frisse en unieke indie-pop sound. Met zijn persoonlijke teksten hoopt hij taboes te doorbreken en mensen te kunnen raken. Eind mei bracht hij zijn eerste single Dansen In Het Duister uit, waarin Bastiaan openhartig over angst en depressie zong. 

Voorbij, de tweede single in aanloop naar zijn debuut EP, is een ode aan de liefde. Op Voorbij zingt Bastiaan over een mislukte relatie die ontstond tijdens de eerste Covid-19 lockdown. De breekbare en persoonlijke tekst komt tot leven door de elektrische gitaren, synthesizers, en dromerige koortjes die in het nummer te horen zijn.

De officiële videoclip brengt de liefde die wordt beschreven in Voorbij tot leven. De clip vertelt het verhaal van twee jongens die verliefd worden op elkaar en samen door hoge pieken en diepe dalen gaan. De clip is geschoten, geregisseerd en gemonteerd door mensen die onderdeel zijn van de LHBTI+ gemeenschap. ‘Ik hoop met deze clip het mediabeeld in Nederland diverser te kunnen maken en queer-liefde verder te kunnen normaliseren,’ zegt Bastiaan over zijn werk. 

Voorbij is nu te beluisteren op alle streaming services en de videoclip is vanaf vandaag hier te bekijken.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.