Ook Ede krijgt een Pride

Ede krijgt een eigen Pride. Dit concept kennen we met name uit de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht, waar jaarlijks een festival voor de LHBTI+gemeenschap wordt georganiseerd. Pride is een evenement waarbij inwoners uit de LHBTI+gemeenschap hun vrijheid vieren en aandacht vragen voor gelijkheid in de (lokale) samenleving. In 2022 is de tijd aangebroken dat we hier in de gemeente Ede samen bij stilstaan: Pride Ede is een feit.

Tekst: Ede Pride
Foto: Ede Centrum

In het laatste weekend van september (de 23e, 24e en 25e) worden er in het centrum van Ede verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd die samen het programma van de Edese Pride vormen. Er is gekozen voor een manifestatie waarbij diverse onderdelen uit de samenleving worden benadrukt: kunst, cultuur, maatschappij, politiek, literatuur, sport, ontspanning en vermaak. Elke kier van de samenleving. Ook staan lokale ondernemers centraal; de diverse activiteiten worden gedeeltelijk gehuisvest binnen hun pand/filiaal. De focus ligt bij dit weekend op de zaterdag; dan zal de pride bij winkelend publiek onder de aandacht worden gebracht

Naast de gemeente Ede en lokale ondernemers (ondernemers uit Ede-centrum zijn gevraagd om mee te denken over het programma) zijn er vele andere personen en organisaties aangeschreven om deze Pride mede vorm te geven: cultureel podium Astrant, Stichting Binnenstadsmanagement Ede, het lokale LHBTI+jongerencollectief Fierce!, theater Cultura, welzijnsorganisatie Malkander, Pathé, LHBTI+belangenvereniging Shout uit Wageningen en de Wageningse culturele queer-organisatie Wagastorm.

*

Pride Ede
23, 24 en 25 september 2022

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.