Lieve Bettine #19

Allerliefste lezers van Gaykrant,

Jullie overstelpen mij reeds anderhalf jaar met jullie vragen over relaties, coming-out, opvoeding, schoonouders, liefdesperikelen en wat dies meer zij.

Nu werd ik laatst tijdens de hittegolf aangeklampt door een lezer die mij er zo goed uit vond zien (voor mijn leeftijd, bedoelde hij waarschijnlijk) en hij vroeg me of ik nog tips voor hem had voor de komende Canal Parade, als hij er met zijn vriendengroep in Mokum op uit trekt. Hij was met name jaloers op mijn diepgebruinde benen die onder mijn modieuze, roze zomerjurk uitstaken.

Uiteraard heb ik die!

Lieve Bettine zit immers vol met goede ideeën. Dus ook over uiterlijk, mode, make-up, shampoo, scrub, kleurencombinaties, sieraden, sjaaltjes, hoeden en andere accessoires.

Bettine en haar twee zussen Margaux en Désirée zijn klaar voor Pride

Een waarschuwing vooraf: zonnebaden is zeker niet het meest gezonde tijdverdrijf. Ga nooit naar buiten zonder een zonnebrandcrème met hoge factor (30+) te hebben opgedaan, ook als je gewoon naar je werk gaat. Wil je toch genieten van een paar uurtjes zon, doe dat dan pas later op de middag en altijd met een hoge factor op de huid gesmeerd. En vergeet niet: ook in de schaduw word je bruin en dat geeft minder kans op nare bijverschijnselen als je huid zo’n beetje mijn leeftijd heeft bereikt.

Komt-ie:
Koop een goede peeling of scrub. Ga de avond voordat je de zon in gaat – laten we zeggen een week voor de Canal Parade – op de tegels van je badkamer zitten (anders glijd je uit en val je door de glazen wand of raak je met je achterhoofd de kraan van je emaille badkuip en kun je Pride in het ziekenhuis vieren), douche zoals gewoonlijk maar droog niet af. Smeer vervolgens je benen, armen en desnoods je hele lijf in met de scrub.
Doe dit nog een keertje op vrijdagavond 5 augustus (met dezelfde voorzorgsmaatregelen!)
Ga komende week lekker naar het strand of plas, of installeer je gerieflijk in je tuin of op je balkon. Smeer je benen in met een tan-deepener, factor 30. Smeer deze niet in je gezicht! Op je snoetje smeer je factor 50 en je zet een modieuze hoed op. Herhaal dit na drie uur nog eens en ga daarna over op een andere, gewone zonnebrand, wederom met hoge factor. Zorg dat je na het zonnebad de huid goed reinigt. De tan-deepener kan wat vlekken.
Herhaal dit ritueel nog een keertje komende week en je zult in Mokum iedereen versteld doen staan met je prachtige benen. En misschien zie je mij nog wel voorbijkomen, als ik als een heuse Marlène Dietrich over de grachten flaneer en handkussen aan mijn fans uitdeel.
Heb  je zoals mijn zus Désirée er het geld niet voor over om zo’n pot scrub te kopen, dan maak je deze gewoon zelf!
– 1 mengkom Tupperware (afsluitbaar)
– 5 eetlepels menthol olie
– 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
– 2 eetlepels suiker
– 3 eetlepels zout
Meng dit met een garde tot één geheel en doe dit in de Tupperware. Genoeg voor twee dagen en ook voor je partner.  (Lancaster, Collistar en Clinique delen dit geheim vast liever niet met jullie, maar ik wel!)
Kom je ‘s avonds thuis na de Pride, geniet dan net als ik lekker na met een Mojito of cocktail Caipirinha.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.