Pride Photo 2022

De Pride Photo Tentoonstelling 2022 keert terug naar Amsterdam, op het Gustav Mahlerplein, als officieel onderdeel van Pride Amsterdam. De openlucht fototentoonstelling heeft dit jaar als thema Celebrating the Unseen, waarmee Pride Photo de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTI+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen. De tentoonstelling blijft drie weken in Amsterdam en is gratis te bezoeken tot 11 augustus.

Tekst: Pride Photo
Foto’s: Robert Siegelman, Mariam Magsi

De tentoonstelling, die is samengesteld uit de bijna 2500 inzendingen uit 41 landen voor de Pride Photo Award, bestaat uit twintig grote panelen. Naast de winnende foto’s worden ook verschillende urgente, verrassende en mooie ‘Unseen’ beeldverhalen getoond, zoals de mate waarin LHBTI+ personen wereldwijd hard getroffen zijn door de pandemie. Maar ook de onderdrukking van de LHBTI+ mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen en geweld tegen transgenders.

Rebels at Heart, Mariam Magsi

De onderwerpen worden toegelicht in korte teksten op de fotopanelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie en een audio fragment kan worden opgeroepen over de fotograaf, het werk en het onderwerp van de foto(s). Stichting Pride Photo Award wil met de foto’s bezoekers aanzetten tot nadenken over seksuele- en genderdiversiteit en zo de tolerantie in de samenleving vergroten. De Pride Photo Tentoonstelling reist sinds 1 april door heel Nederland en zal tot eind december alle provincies aandoen, waaronder nu Noord-Holland.

Stichting Pride Photo Award is een Nederlandse organisatie, opgericht in 2010, die tot doel heeft om de acceptatie van LHBTQIA+ personen, en seksuele- en genderdiversiteit in de samenleving te bevorderen. Dit doen we met het tonen van foto’s, die verhalen vertellen over de positie van de wereldwijde LHBTQIA+ gemeenschap. De foto’s worden geselecteerd uit de inzendingen voor de internationale fotowedstrijd die Stichting Pride Photo Award jaarlijks organiseert. Zo hoopt Stichting Pride Photo Award op een toegankelijke manier veel mensen te bereiken van diverse leeftijden, opleidingsniveaus, culturele achtergronden, herkomst en met uiteenlopende opvattingen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.