Officiële opening Pride Amsterdam

De start van Pride Amsterdam vindt zaterdag 30 juli plaats. Tijdens Pride Park in het Vondelpark zullen minister Dijkgraaf van OCW en burgemeester Halsema samen met de tien Pride Ambassadeurs de officiële opening verrichten.

Negen dagen lang vinden door heel de stad en daarbuiten activiteiten plaats voor de LHBTI+gemeenschap. Van doelgroepbijeenkomsten, exposities, voorstellingen en sportevenementen tot de 25e editie van de Canal Parade. Centraal dit jaar staat het thema ‘My Gender, My Pride’ waarbij aandacht wordt gevraagd voor het recht om af te wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen.

“Deze editie van Pride Amsterdam is weer met een volledig programma dat voller en diverser dan ooit is. Het is bijzonder om na corona weer terug te zijn en iedereen die betrokken is bij de vele activiteiten heeft er zin in,” vertelt Lucien Spee de Castillo Ruiz, directeur van Pride Amsterdam. “Veel activiteiten vinden plaats in onze hub ‘The Pride Hotel’, we maken dagelijks PrideTV met Salto, er is het jubileum van Pride Beach in Zandvoort en nog heel veel meer. Kortom: bekijk de agenda en laat je inspireren!”

Pride Hotel en Pride University
Voor de tweede keer op rij wordt The Student Hotel (TSH) aan de Wibautstraat omgedoopt tot het officiële ‘Pride Hotel’. TSH staat voor verbinding en community en creëert op deze manier een ‘safe space’ waarbinnen tolerantie, acceptatie en een open-minded denkwijze centraal. Samen met de VU, UvA, HvA en InHolland wordt het interactieve programma, genaamd Pride University, georganiseerd. Hierbij wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld op het gebied van LGBTQIA+, zoals o.a. travestie en queerverlangens in het werk van William Shakespeare, intersectionaliteit, ‘VR for diversity’ en ‘pinkwashing’. De culturele programmering wordt verzorgd door onder meer Queer Currents en de Arts & Culture commissie en het Parool Theater wordt omgebouwd tot TV studio voor PrideTV.

Tien ambassadeurs en twee nieuwe bestuursleden
De Pride Ambassadeurs zijn rolmodellen die met hun zichtbaarheid ieder op een eigen manier taboes doorbreken en een uniek en bijzonder verhaal vertellen waarmee zij anderen inspireren en steunen. Zij zullen bij uiteenlopende activiteiten en bijeenkomsten aanwezig zijn. De ambassadeurs zijn: Ahmad Joudeh, Barrie Stevens, BeyonG Veldkamp, Envy Peru, Jason Bhugwandass, Linda de Munck, Paul Morris, Ronald Benita, Suzanne van de Laar en Thorn de Vries. Daarnaast zijn ook twee nieuwe bestuursleden actief geworden die Carlien Roodink en Jonathan Oron hebben opgevolgd. Joyce Priem is de nieuwe penningmeester en heeft de portefeuille vrouwen en Souad Boumedien heeft de portefeuilles veiligheid en QBPOC in het bestuur van Stichting Pride Amsterdam.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.