#7 | Mark

In deze serie portretteert fotograaf Eep Seeber LHBTI’ers in hun vertrouwde omgeving vanuit de vraag: waar, met wie, met wat of wanneer kun jij helemaal jezelf zijn? Terugkerend symbool is de roze driehoek als teken van dat je mag zijn wie je bent. Vandaag de zevende aflevering.

Naam: Mark
Gender : Man
Leeftijd: 36
Seksuele oriëntatie: Gay
Geboren: Praag
Woonplaats: Amsterdam

“Als kind verzon ik een versie van mezelf: de Mark die altijd blij was en altijd opzoek was naar afleidingen. Dat was een manier om te overleven en dingen weg te stoppen. Mijn jeugd was een nare tijd, en ik groeide op in een onveilige omgeving.”

Nu pas ontdekt Mark steeds meer wie hij echt is. Het is een lange ontdekkingsreis.

‘Langzaam leer ik steeds beter wie ik wil zijn, wie ik echt ben. Man of non-binair, ik ben ik er nog niet uit. Maar het proces om dat uit te zoeken dat is voor mij vrijheid.’

 

*

Eep Seeber is portretfotograaf en houdt zich vooral bezig met (zelf)portretten waarin vaak het thema ‘identiteit’ terugkomt. Veel geportretteerden zijn dan ook mensen uit de LHBTI+gemeenschap waar hij zichzelf ook thuisvoelt. Kenmerken van zijn fotografie zijn compositie, kleur en vlakverdelingen: aspecten waar hij als modevormgever aan de AKI kunstacademie reeds mee bezig was. Meer van zijn werk vind je op www.EepPhoto.com.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.