Pride Anthem 2022 ‘Hide My Love’ is ode aan liefde voor jezelf

Elkaar aanraken, hand-in-hand lopen of zoenen roept voor mensen uit de community anno 2022 helaas nog steeds veel negatieve reacties op. Het dwingt mensen hun vrijheid te beperken en zich te verbergen. Samen met toonaangevende gezichten in de LHBTI+-gemeenschap maakt Paul Morris een statement tegen deze censuur op affectie. Met het nummer ‘Hide My Love’ en de bijbehorende clip heeft hij het Pride Anthem 2022 gecreëerd. Het is speciaal gemaakt voor zijn boodschap als ambassadeur bij het thema ‘My Gender, My Pride’: vier de liefde en wees trots op jezelf!

Funny how a gun is so mundane to you, funny how a kiss is such a disgusting taboo‘, het is deze bizarre tegenstelling die Morris bezingt en samen met toonaangevende gezichten in de LHBTI+ gemeenschap wil veranderen. Op filmische locaties, in iconische gewaden en overspoeld met bloemen spreken onder andere Andrew Sylveste, Jeroen Kerkhoff, Stephanie de Wit-Kok (Divine), Rowan de Wit-Kok, Rikkie Valerie Kollé (Holland’s Next Top Model) en Miss Abby OMG (Drag Race Holland Seizoen 1) zich uit tegen de censuur op affectie.

Regisseur FUJIZAKI en creatief producent Sergio de Boer hebben kosten nog moeite bespaard om samen met de community hun stempel te drukken op dit gevoelige onderwerp. Voor de clip zijn onder meer iconische kledingstukken (her) gebruikt die eerder waren te bewonderen op iconische momenten van o.a. het programma Drag Race Holland en bij LOVE IS LOVE van de Mermaids Mansion, een baanbrekend initiatief van het Rijksmuseum in 2019.
Hide My Love
Het Pride Anthem 2022 is een heerlijk popnummer dat even dansbaar als persoonlijk en confronterend is. Het is dan ook gebaseerd op een persoonlijke ervaring in het buitenland waar Paul en andere artiesten tijdens een evenement werden verzocht geen affectie naar elkaar te tonen, omdat dit als aanstootgevend zou worden ervaren. Voor een Venezolaanse Latino, die de Zuid Amerikaanse gastvrijheid door zijn aders heeft stromen, een pijnlijk verzoek. Waarom zouden we in een wereld waar het nieuws en social media overlopen met berichten over geweld dat stukje liefde voor jezelf en elkaar ook nog moeten verbergen? ‘Hide My Love’ is een verzet tegen de censuur op affectie en een viering van de liefde en trots zijn op jezelf. Het nummer is een productie van Talksick (Stas Swaczyna en Elke Tiel) een duo die ook hun bijdrage hebben geleverd aan het songfestival. De tekst is van Orihana Calcines, melodie door Paul Morris en Orihana Calcines.Pride ambassadeur Paul Morris
Paul Morris is dit jaar ambassadeur van Pride Amsterdam: ‘Na twee jaar zonder Pride lijkt niets een bruisende zomer ons meer in de weg te staan. Ik wil als geboren Venezolaan een goed boegbeeld voor de latino gemeenschap zijn. Middels mijn muziek wil ik harten verwarmen, mensen laten dansen en laten genieten van het leven. Ik vind het belangrijk het gesprek over seksualiteit en vrijheid van jezelf zijn gaande te houden. Dit doe ik en zal ik blijven doen. Daarbij wil ik mijn mede-Latino’s inspireren om zonder schaamte los te komen van de heersende machocultuur.’Vanaf nu is ‘Hide My Love’ en de clip te vinden op de verschillende muziek- en videoplatforms. Tijdens Pride Amsterdam van 30 juli tot 7 augustus zal Paul Morris het nummer regelmatig bij verschillende optredens ten gehore gaan brengen.  Beluister hier de song en bekijk hier de clip.Over Pride Amsterdam
Onder het motto ‘Be who you are, love who you want’ wil Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s overal ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.
Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam. Pride Amsterdam wordt dit jaar van 30 juli tot en met 7 augustus gehouden. Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar: ‘My Gender, My Pride’, kijk voor meer informatie over het thema op: https://pride.amsterdam/thema/

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.