Booking.com biedt de ultieme Pride Amsterdam Experience aan

Eén gelukkig paar maakt kans op een verblijf van twee nachten in de unieke Pride-geïnspireerde kamer in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, inclusief tal van ervaringen zoals welkomstcocktails met drag-icoon Envy Peru en VIP-toegang tot de Canal Parade

De kamer waarin de gasten verblijven is gecreëerd om de diversiteit van de LHBTIQ+ gemeenschap te weerspiegelen en geïnspireerd door de regenboog. De kamer is ontworpen door de opkomende Nederlandse LHBTIQ+ kunstenaar Eelco Hilgersom en bevat speciaal gemaakte kunstwerken voor de ruimte. De twee gelukkige boekers worden verwelkomd door het Peruaans-Nederlandse drag-icoon Envy Peru en beginnen hun onvergetelijke weekend samen met haar en cocktails in de kleurrijke hotelbar, The Flying Deer. 

Daarna worden ze meegenomen voor een inclusieve en culinaire ervaring bij het populaire Eetcafé Wijmpje Beukers van LHBTIQ+ eigenaren, inclusief een persoonlijk welkom van een van de medeoprichters. Dag twee begint met ontbijt op bed en dan is het op naar de beste plek in Amsterdam om de kleurrijke Canal Parade in zich op te nemen; met exclusieve toegang tot het VIP-dek zijn de feestvierders verzekerd van een fantastische plek voor het hoogtepunt van hun Amsterdam Pride Experience.

Uitdagingen voor de gemeenschap

Naast het vieren van hoever de acceptatie van en de rechten voor de LHBTIQ+ gemeenschap zijn gekomen, wil Booking.com ook het bewustzijn vergroten van de uitdagingen die er nog zijn en het belangrijke werk dat nog gedaan moet worden om iedereen zich welkom te laten voelen, niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het dagelijks leven. De Pride Amsterdam Experience probeert deze uitdagingen samen met haar ambassadeurs onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap.

Volgens recent onderzoek van Booking.com* heeft 76% van de Nederlandse LHBTIQ+-reizigers ongastvrije of ongemakkelijke ervaringen gehad tijdens het reizen, waarbij meer dan de helft (52%) te maken heeft gehad met discriminatie, waaronder stereotyperingen (23%), aangestaard, uitgelachen of verbaal mishandeld worden door andere reizigers (16%) en/of de lokale bevolking (18%) tijdens hun reis. Bij de keuze van hun reisbestemming geeft 61% aan dat ze rekening moeten houden met hun veiligheid en welzijn als LHBTIQ+’er.

Eelco Hilgersom, Nederlandse LHBTIQ+ kunstenaar: “Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit project en samen met Booking.com dit concept tot leven te brengen. De diversiteit van de mensheid is een enorme inspiratiebron voor mij en mijn werk. We zijn met zovelen op de planeet, en toch is ieder van ons echt uniek. Een deel van de rijkdom van de reiservaring is jezelf onderdompelen in een andere cultuur en mensen ontmoeten die de dingen misschien anders zien dan jij.

Hoe meer je reist, hoe meer je beseft dat, hoewel er verschillen zijn, we allemaal deel uitmaken van één onderling verbonden regenboog van menselijkheid. Verschillend maar toch afhankelijk van elkaar, of je nu hetero bent of deel uitmaakt van de LHBTIQ+-gemeenschap. Dat heb ik proberen vast te leggen in mijn werk voor de kamer van Booking.com’s Pride Amsterdam Experience – dat gevoel van organische, fragiele, glinsterende schoonheid en de behoefte die we allemaal hebben om te verbinden, te communiceren en begrepen te worden.”

Envy Peru, ambassadrice van de Booking.com Pride Amsterdam Experience: “Met mijn drag speel ik met gender en identiteit om te entertainen en iets teweeg te brengen. Tegelijkertijd wil ik dat iedereen zich welkom en betrokken voelt, of ik nu over de catwalk loop of een televisieprogramma presenteer. Pride is dan ook mijn favoriete tijd van het jaar en ik ben verheugd om samen met Booking.com de Pride Amsterdam Experience onvergetelijk te maken voor twee gelukkige boekers.”

Samenwerking COC Nederland

Afgezien van de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van de LHBTIQ+-reiservaring, zijn gelijke rechten voor de LHBTIQ+ gemeenschap niet overal gegarandeerd en blijven er voor miljoenen personen zeer reële barrières bestaan in hun dagelijks leven. Ter ondersteuning van essentiële onderwijsprogramma’s in Nederland en mensenrechten initiatieven die LHBTIQ+ gelijkheid internationaal aankaarten, start Booking.com een samenwerking met de oudste LHBTIQ+ rechtenorganisatie ter wereld en een van de weinige LHBTIQ+-organisaties met een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties – COC Nederland.

Booking.com doet een driejarige toezegging van €250.000 per jaar om projecten te ondersteunen die gericht zijn op het decriminaliseren van seksuele geaardheid en genderidentiteit, evenals gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap over de hele wereld, waaronder in Nederland. Als een extra symbolisch gebaar zal het kunstwerk dat Eelco Hilgersom op maat heeft gemaakt voor de Pride Amsterdam Rainbow Room door Booking.com aan COC Nederland worden gedoneerd, zodat zij het kunnen schenken aan een organisatie van keuze.

TravelProud

Als onderdeel van de missie van het bedrijf om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren, startte Booking.com in 2021 het Travel Proud-programma. Ontworpen om de accommodatiepartners te ondersteunen bij het bieden van uitzonderlijke gastvrijheid aan iedereen, moedigt het een continu leerproces aan, ondersteunt het horecaprofessionals bij het begrijpen hoe ze de juiste taal kunnen gebruiken in elke interactie en stelt het hen uiteindelijk in staat om LHBTIQ+-reizigers te helpen een echt gastvrije en inclusieve reiservaringen te hebben.

Arjan Dijk, CMO en Senior Vice President bij Booking.com: “Als lid van de gemeenschap ben ik ontzettend blij dat Pride Amsterdam na drie jaar terug is en dat we allemaal de vooruitgang kunnen vieren die we hebben geboekt, terwijl we ook het werk kunnen voortzetten dat nog gedaan moet worden om acceptatie en gelijkheid te creëren voor LHBTIQ+’ers overal ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat reizen leidt tot meer begrip en dat wij, door het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te ervaren, een rol spelen in het afbreken van sommige van deze barrières en mensen dichter bij elkaar brengen – ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren. De Pride Amsterdam Experience biedt onze klanten de mogelijkheid om Pride Amsterdam op een onvergetelijke en betekenisvolle manier te vieren, en ik ben blij dat we dit, samen met onze geweldige partners, mogelijk kunnen maken.”

De ultieme Pride Amsterdam Experience van twee nachten is beschikbaar voor één gelukkige paar boekers van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 7 augustus, voor een totaalbedrag van slechts €20,22 ter ere van de terugkeer van de Canal Parade in 2022 na een onderbreking van drie jaar. De experience is vanaf 1 augustus 2022 om 10:00 uur Nederlandse tijd exclusief te boeken via Booking.com, op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor meer informatie over de Pride Amsterdam Experience van Booking.com en om deze op 1 augustus te boeken, klik hier.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.