Reguliers viert na twee jaar weer uitbundige Pride-feesten

Binnenkort viert Amsterdam weer zijn jaarlijkse Pride en dat betekent dat ook de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat weer terug zijn. Dit jaar voor het eerst met een Rainbow Stage en een VIP Lounge voor wie het feest extra comfortabel wil meebeleven.

Twee jaar lang heeft de Reguliersdwarsstraat de grote straatfeesten moeten missen, maar begin van dit jaar werden de laatste coronabeperkingen opgeheven waardoor dergelijke evenementen eindelijk weer mogelijk zijn. Voor Koningsdag was dat net iets te kort dag, maar het werd ruimschoots goed gemaakt met een groot meerdaags straatfeest rondom het Eurovisie Songfestival. Dat was overigens dermate succesvol, dat er plannen zijn om dat volgend jaar ook uit te rollen naar queer horeca elders in de stad.

Twee succesvolle onderdelen van het Songfestivalfeest zullen tijdens de Pride al terugkeren, namelijk de maar liefst 38-meter lange Rainbow Stage en de VIP Lounge pal boven de Rainbow Stage. In de VIP Lounge, wederom verzorgd door MEIJT, wordt je ontvangen met een gratis glas champagne, krijg je nog eens twee drankjes van het huis en staat er een private bar tot je beschikking. Maar het belangrijkste is dat je er van een uniek uitzicht over de straat en de Rainbow Stage kunt genieten. Een VIP-ticket geeft je bovendien altijd toegang tot de straat, ook als deze wegens grote drukte afgesloten is.

Het straatfeest is als vanouds voor iedereen gratis toegankelijk, maar op grond van de veiligheidsvoorschriften moeten de toegangen worden afgesloten als er teveel mensen in het feestgedeelte van de straat zijn. In dat geval is er alleen nog toegang vanaf de Vijzelstraat en geldt voor normale bezoekers de regel: 25 eruit, 25 erin. Mensen met een VIP-ticket kunnen er in dat geval via de Geelvinckssteeg dus nog wel altijd in.

Tot de artiesten die zullen optreden behoren bekende gezichten uit de Reguliers, zoals Ron Soeters, Divine, Rob Boskamp en natuurlijk Diva Mayday. Voorts zullen Djamila Celina van The Real Housewives of Amsterdam en Pride-ambassadeur Paul Morris hun nieuwste nummers ten gehoren brengen. Hoofdgast op de vrijdagavond is de bekende influencer Jaimie Vaes, die daarmee haar DJ-debuut zal maken, en firestarter van het feest op zaterdag is niemand minder dan Jennifer Cooke.

Al met al beloven het weer twee even uitbundige als gezellige straatfeesten te worden waar iedereen inmiddels heel lang naar heeft uitgekeken. Het zal dus ongetwijfeld druk gaan worden, dus zorg dat je op beide dagen, vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, op tijd aanwezig bent en als je helemaal goed wilt zitten, snel je VIP-kaarten bestelt via www.regulierscelebrates.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Reguliers viert na twee jaar weer uitbundige Pride-feesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.