Queer Theater Festival bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Tijdens Pride Amsterdam vindt bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) het Queer Theater Festival plaats. Verschillende theatervoorstellingen maken thema’s van de LGBTIQ+ gemeenschap  bespreekbaar. Tijdens het festival zijn de voorstellingen CHMSX Stories, Naar Paramaribo, Boys won’t be boys en The Pink Sheep of the Family te zien in het theater van OBA Oosterdok

De OBA presenteert van 26 juli tot en met 5 augustus de tweede editie van het Queer Theater Festival. Dit festival viert het talent en de diverse verhalen van de LGBTIQ+ gemeenschap door middel van een breed aanbod aan comedy-, drama-, muziek- en danstheatervoorstellingen.

CHMSX Stories

Theater van de Heelheid verzamelde verhalen over chemsex: sex onder invloed van drugs. Ze spraken beginners, icons, gebruikers, omstanders, hulpverleners en partygangers. Wat maakt dat chemsex steeds populairder wordt? Is het gevaarlijk of alleen maar leuk? In CHMSX Stories schakelen drie generaties acteurs, tussen de spannende, rauwe, eenzame, verdrietige, en ook komische verhalen, opgezweept door een live soundtrack van Marc Alberto. (16+)

Naar Paramaribo 

In Naar Paramaribo dromen drie vrienden van Suriname. Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen? De voorstelling is een swingende politieke komedie waarin, tussen alle gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Boys won’t be boys

In Boys won’t be boys laten dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers zien dat het stoer is om je als man kwetsbaar op te stellen. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en doorbreken vooroordelen en stereotypen over het kwetsbaarstellen van je eigen mannelijkheid.

The Pink Sheep in the Family

Het Zuidelijk Toneel komt met The Pink Sheep of the Family, een voorstelling van en met transpersonen uit verschillende generaties, die een ander perspectief op zowel gekozen als biologische familiebanden geven. Ieder vertelt, en tegelijkertijd is het een doorlopend gesprek over vloeibaarheid, mogelijkheden en verbindingen tussen mensen. Hoe ziet een gekozen familie eruit en wat ben je dan van elkaar?

*

Klik hier voor alle informatie.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.