Opening eerste camping voor LHBTI+jongeren

Op dinsdag 2 augustus opent camping De Paradijsvogel haar tentdeuren. De camping is een initiatief van Brenda Schaaper en haar non-binaire kind Devin. De camping is een groot succes, is inmiddels gebleken. Het regenboogveld is zo goed als vol.

Devin zal de Paradijsvogel openen. De Paradijsvogel is een veilige plek voor LHBTI+ kinderen/jongeren waar ze op zoek kunnen gaan naar hun genderidentiteit en gelijkgestemden kunnen ontmoeten.

Op de camping staan allemaal gelijkgestemde ouders die begrijpen waar je tegenaan loopt als je kind anders is. Tijdens deze vakantie hoeven zij zich eindelijk geen zorgen te maken dat hun kind buitengesloten of gepest gaat worden.

‘Ik heb altijd zo’n plek gewild als moeder en daarom ben ik er zelf maar eentje gestart,’ zegt Brenda. Devin zal op de camping de workshop ‘op hakken en op de catwalk lopen’ verzorgen. ‘Want mijn kind doet niets liever dan op  hakken lopen.’

Voor één keer openen Brenda en Devin ook de deur voor pers en andere genodigden. Een unieke kans om achter de schermen te kijken op deze kleurrijke plek. Na de opening zal er een spectaculair optreden zijn van WagaStorm, de dragartiesten die dit jaar op het bevrijdingspodium van Wageningen stonden.

*

Opening camping De Paradijsvogel
Dinsdag 2 augustus, 16:30 uur
Adres: p/a Camping Buytenplaets Suydersee, Badweg 1, Lelystad
initiatiefneemsters: Yvette Matthijsen & Brenda Schaaper

Klik hier om jezelf aan te melden voor de opening.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de camping.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.