Roze Maandag Tilburg 2022

Maandag 25 juli is het weer zo ver: dan zet Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux op feestelijke wijze LHBTI+ers weer in het roze zonnetje. Het feest ontstond in 1990 en trekt elk jaar tussen de 200.000 en 300.000 bezoekers. Na Pride Amsterdam het grootste LHBTI+buitenevenement in Nederland. 

Roze Maandag omvat een reeks van gratis toegankelijke activiteiten, waaronder een Pride Walk door de binnenstad (voorheen Roze Karavaan), roze aangeklede kermisattracties, DJ-optredens en binnen- en buitenfeesten in en rondom de horeca

De dag begint dit jaar al in de trein. Een oude bekende is daarvoor uit de kast gehaald: de Roze Maandag Express. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg, brengt de Roze Maandag Express de eerste bezoekers vanuit Rotterdam – via Breda – naar Tilburg.

Zangeres Imca Marina en tv-kok Hugo Kennis fluiten de trein weg op Rotterdam Centraal en gaan voorop in de trein die bol staat van muziek, feest en lekkernijen. Ruxy Bonaparte is de ‘dragqueen-machinist’ van de Roze Maandag Express. Een echte Rotterdammer die regelmatig te vinden is in Café Bonaparte in Rotterdam. “Echt fantastisch dat deze trein in Rotterdam vertrekt en dat we mensen dan zo vrolijk meenemen naar Tilburg.” Ook hoofdconducteur Tio Lelieveld rijdt mee. Hij kreeg dit jaar de titel ‘Mr. Leather 2022’.

*

Klik hier voor meer informatie over de Roze Maandag Express en hier voor meer informatie over en het programma van Roze Maandag.

Foto: Jules van Iperen

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.