EuroGames 2022 | Wim Hamersma

De EuroGames 2022 vinden dit jaar plaats in Nijmegen van 27 tot 30 juli. In de aanloop naar dit evenement zullen we een aantal atleten, organisatoren en anderen betrokkenen het woord geven. Vandaag: Wim Hamersma, roeier.

Tekst: Floor Brands

Wie ben je, hoe oud ben je, waar kom je vandaan en welke sport beoefen je? 

Ik ben Wim Hamersma, 72 jaar oud, woon in Nijmegen en beoefen de roeisport. In 2016 heb ik leren roeien, toen we in Nijmegen de nevengeul kregen, een geweldig roeiwater. Ik roei nu meer dan 3 keer per week. Ik krijg veel energie van het roeien.

Hoe belangrijk is deelname aan de Eurogames voor je en hoe belangrijk zijn de Eurogames voor de LHBTI+ gemeenschap en haar emancipatie? 

Deelname aan de Eurogames is erg belangrijk voor mij. Ik verheug me er op ons als gay community in sportief opzicht te laten zien in Nijmegen. Ik hoop dat de Eurogames een gezellig evenement wordt, met vele internationale ontmoetingen. Ik denk dat dit goed is voor de emancipatie van de LHBTI+gemeenschap.

Hoe kan de zichtbaarheid van LHBTI+ers verder vergroot worden binnen de sportwereld volgens jou?

De zichtbaarheid van LHBTI+ers binnen de sportwereld kan vergroot worden wanneer sportclubs een veilig klimaat scheppen voor LHBTI+ers en hen actief welkom heten wanneer ze uit de kast komen.

Hoe ervaar jij de LHBTI-acceptatie binnen jouw sport?

Ik ken veel LHBTI+ers binnen mijn roeiclub RV de Waal en we worden prima geaccepteerd.

Wie is je grote voorbeeld?

Ireen Wüst. Helaas ken ik geen toproeier, die uit de kast is gekomen.

Maak de volgende zin af: “De Eurogames zijn geslaagd als…”

De Eurogames zijn geslaagd als we mooi weer hebben en als het een heel gezellig en feestelijk evenement wordt.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.