Dragqueen Event in Likeland

Peter Jonker, ook wel bekend als dragqueen La Belinda, is teleurgesteld in Instagrammusea. ‘Ze zijn niet dragqueen proof.’ Dus organiseert hij zelf op 29 juli in Likeland – Aquabest in Best – zijn eigen Pride & Shine Event. Maar daar ging heel wat aan vooraf.

 

‘Al jaren keek ik er naar uit,’ zegt Peter, ‘om een Instagrammuseum te bezoeken. Als drag shinen in allerlei zoete en glamoureuze decors. Om te voorkomen dat ik voor verrassingen zou komen te staan, heb ik vooraf geïnformeerd of ik gebruik mocht maken van een kleedruimte. Want als je gaat dan doe je het goed en neem je een extra set kleding mee. Gelukkig waren er genoeg mogelijkheden om om te kleden en waren er lockers.

Omdat we een earlybird tijdslot hadden gereserveerd, stond de wekker op heel vroeg. Ook omdat je als drag al snel drie uur bezig bent met de perfecte make-up. Dus tassen en kledinghoezen mee met extra schoenen, pruiken, strakke pakjes en uitbundige jassen. En natuurlijk die onmisbare gay best girlfriend die alles wat je doet leuk vindt en bereid is om de hele reut voor je te sjouwen. 

Voordat we konden beginnen wilden we onze spullen kwijt in de lockers. Helaas waren dit kluisjes waar je net je portemonnee of sleutels in kwijt kon. Ik zou mijn spullen van ruimte naar ruimte moeten slepen, maar ik was er klaar voor. De ruimtes waren kleiner dan verwacht en bloedheet. Zeker met een pruik op je hoofd, een korset aan en siliconenborsten. En niet te vergeten de dikke laag make-up waar mijn huid na vijf minuten alweer doorheen begon te schijnen. Maar eerlijk is eerlijk, de ruimtes waren prachtig en ik voelde me een echt fotomodel. Ik weet alleen niet of dat kwam omdat iedereen me aanstaarde, of omdat mijn BFF volgzaam al mijn tassen sjouwde.

Halverwege werd het tijd om een andere outfit aan te doen. We vroegen waar dat kon. Kregen we een ruimte toegewezen die eruitzag als een inloopkast maar bedoeld was om foto’s te maken. Geen kleedkamer dus

Toch maar mijn pruik af, borsten uit en korset uit terwijl er ook gewoon bezoekers aan het museum door dezelfde ruimte liepen en even bleven loeren. Niet dat ik preuts ben, maar ergens voelde dat niet goed. Collega-drags zullen snappen wat ik bedoel.  

Terug in de auto, met een chagrijnige BFF die zweette, spierpijn had van het sjouwen en snakte naar een sigaret en een borrel (ik hou van je), kreeg ik een visioen: een speciale avond voor dragqueens, dragkings en bioqueens en queerpersonen die het leuk vinden om te stralen in een heerlijk decor. Met genoeg ruimte om je om te kleden en toiletten met voldoende spiegels om je glimmend hoofd bij te poederen. En beter nog: in Brabant want niet alles wat Queer of Pride is zit in Amsterdam.

Ik heb de stoute hakken aangetrokken ben naar Likeland gegaan. Een pop-up Instagrammuseum op het festivalterrein van AquaBest in Best. Met wel vijftig verschillende decors waar je heerlijke foto’s kunt nemen.

De decors zijn in een evenementenhal geplaatst dus genoeg ruimte om te verkleden. Het is er lekker koel en er zijn heel veel toiletten met nog meer spiegels.

Ik verwacht een avond met kleurrijke Queens en Kings met de hakken omhoog in een ballenbak met gouden ballen. Of achterover op een roze sofa met een glas roze bubbels in de hand.

Glimmend van trots presenteren we dan ook Pride & Shine: het Instagrammuseum Event voor drags. Zet je beste pruik op, trek je mooiste outfit en je hoogste hakken aan en kom op vrijdag 29 juli 2022 van 19.00 – 23.00 uur naar Likeland – Aquabest in Best. 

 

———-

 

Vrijdag 29 juli 2022 van 19.00-23.00 uurLikeland

Eventcentre AquabestEkkersweijer 75681 RZ Best

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.