Vrijkaarten voor Taylor Mac

Taylor Mac is een van de meest opwindende theaterartiesten van deze tijd. Mac creëert al 20 jaar internationaal bekroonde voorstellingen die een divers publiek uitdagen en tegelijkertijd omarmen. “A must-see for anyone who wants to see a kinder, gentler society”, volgens de Huffington Post.

Na successen in onder meer New York, Londen en Sydney komt Taylor Mac tijdens de Pride naar Amsterdam voor een speciale versie van A 24-Decade History of Popular Music. Mac brengt een verkorte versie van de show vol hoogtepunten van 240 jaar Amerikaanse cultuur.

A 24-Decade History of Popular Music is Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de stichting in 1776. Het project beschrijft de manieren waarop gemeenschappen zichzelf opbouwen omdat ze uit elkaar worden gescheurd. Het stuk, dat jaren in ontwikkeling was, werd oorspronkelijk opgevoerd als een eenmalig 24-uurs evenement en werd erkend als een van The Guardian’s top vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw en op The New York Times’ 2016-lijsten van Best Performances, Best Theater en Best Music. Deze verkorte versie van de show is een zeer meeslepende en schandalig vermakelijke spoedcursus in de 240 jaar (and counting) van de geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie.

Verteld vanuit het perspectief van groepen wier verhalen vaak worden “vergeten, verworpen of begraven”, belicht de show verschillende muzikale stijlen en artistieke stemmen, variërend van murder ballads tot disco, Walt Whitman tot David Bowie en verder. Samen met muziekregisseur/arrangeur Matt Ray, medewerker en kostuumontwerper Machine Dazzle en een onvergelijkbare band, verschijnt Mac op het podium uitgedost en verblindend in glorieus oneerbiedige regalia voor een avond die opzienbarend uniek is.

Taylor Mac – die judy gebruikt (kleine letters, tenzij aan het begin van een zin, net als een gewoon voornaamwoord), niet als een naam maar als een voornaamwoord – is een toneelschrijver, acteur, singer-songwriter, performance artiest, regisseur en producent. Judy’s werk is opgevoerd in honderden zalen over de hele wereld. Judy is de 2020 Ibsen Award winnaar, een MacArthur Fellow, een Pulitzer Prize Finalist voor Drama, een Tony Award genomineerde toneelschrijver, en de ontvanger van meerdere prijzen.

Klik hier voor de website van Internatinal Theater Amsterdam (ITA) voor meer informatie en klik hier voor de trailer van Taylor Mac

*

Gaykrant mag vrijkaartjes weggeven voor deze voorstelling. Stuur voor 21 juli as. een mail naar winnen@gaykrant.nl en wie weet ga jij naar de voorstelling.

ITA biedt onze lezers ook 25% korting aan bij aanschaf van een kaartje. De kortingscode hiervoor is Pride25%

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.