Zero Flags Project bij EuroGames in Nijmegen

Het Zero Flags Project toont de vlaggen van 71 landen waar homoseksualiteit nog verboden is en waar gevangenisstraffen en lijfstraffen worden opgelegd. In elf van deze landen wordt de doodstraf opgelegd voor homoseksualiteit. Mensen worden hier gestraft puur om wie ze zijn.

Ongeveer een derde van de wereldbevolking, ruim 2 miljard mensen, leeft in een van deze 71 landen. Ervan uitgaande dat acht procent van de mensen niet hetero is, dan gaat dit om miljoenen mensen. Deze mensen leven dagelijks in angst. Daarom is het doel van het Zero Flags Project om het aantal vlaggen, dat hier wappert als ‘flags of shame’, terug naar nul krijgen.

Het Zero Flags Project – een Monument van Zichtbaarheid – krijgt ook tijdens de EuroGames 2022 in Nijmegen een plek. De vlaggen staan op de Waalkade, naast het terrein voor de opening en de sluiting van de EuroGames. De EuroGames zijn een voorbeeld van acceptatie en inclusie in de sport, van zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap. Met het Zero Flags Project laten we ook de andere leefwereld zien en dat er nog veel werk verricht moet worden om wereldwijd een veilige, inclusieve en tolerante samenleving te krijgen.

Op dinsdag 26 juli om 11.00 uur zal op de Waalkade bij de trappen naar de Waal, in een korte bijeenkomst dit project officieel worden geopend. De opening wordt verricht door wethouder Vergunst, namens het college van B en W van Nijmegen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Zero Flags Project bij EuroGames in Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.