Utrechtse politieke partijen in gesprek met scholieren

Na twee coronajaren kleurde Utrecht op zaterdag 4 juni weer in alle tinten van de regenboog. De vierde editie van de Utrecht Canal Pride trok door grachten van de stad. Met hun gezamenlijke boot met in totaal 130 opvarenden onderstreepten GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Student & Starter en Volt hoe belangrijk het is om altijd en overal trots, zichtbaar en zonder angst jezelf te kunnen zijn.

Persbericht Utrechtse partijen: GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Volt en Student & Starter.

Een mooi feestje op een kleurrijke boot is niet voldoende om hun motto ‘being fearless’ dagelijkse praktijk te laten zijn, beseffen de partijen. Wat moet er bijvoorbeeld op de Utrechtse scholen gebeuren om dat voor iedereen mogelijk te maken? Daarover gaan raadsleden van de partijen op 29 juni samen met scholieren in gesprek.

Trots liet de LHBTI+gemeenschap zich tijdens de Utrecht Canal Pride 2022 horen en zien. Mogen vieren wie je bent, is niet altijd en overal vanzelfsprekend. Ook in Utrecht is nog veel te verbeteren. In lijn met het door hen ondertekende Utrechtse Regenboog Stembusakkoord voelen GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Student & Starter en Volt zich verantwoordelijk om bij te dragen aan een klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn, en kan floreren. Met het motto ‘Fear Less By Being Fearless’ ondersteunen zij het overkoepelende thema voor de Utrecht Canal Pride 2022, ‘Acceptatie begint bij zichtbaarheid’.

Voor GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Student & Starter en Volt houdt die verantwoordelijkheid na de Utrecht Canal Pride niet op. Door hun gezamenlijke deelname de afgelopen jaren aan de Utrecht Canal Pride weten partijen elkaar ook buiten de gemeenteraad steeds beter rond LHBTI+vraagstukken te vinden. Met gebundelde krachten willen ze nog meer concrete stappen zetten om hun motto te realiseren, onder meer met betrekking tot jongeren.

De partijen zijn benieuwd naar alle goede initiatieven die er al zijn om ook op de Utrechtse scholen zichtbaar jezelf te kunnen en durven zijn. Tevens horen ze graag hoe de lokale politiek er volgens jonge Utrechters aan kan bijdragen dat straks iedere school in Utrecht voor elke leerling een omgeving biedt waar je trots en ‘fearless’ jezelf kunt zijn. Daarom nodigen raadsleden van de zeven partijen de Gender en Sexuality Alliances (GSA’s) van Utrechtse scholen (1) uit om hun ideeën hierover in het stadhuis van Utrecht met hen te delen.

GSA-leden die willen meepraten, zijn 29 juni om 16.00 uur van harte welkom in het stadhuis, (Stadhuisbrug 1) in Utrecht. Aanmelden kan door vóór 27 juni a.s. een e-mail te sturen aan:  griffie.gemeenteraad@utrecht.nl.

*

(1) Een Gender en Sexuality Alliance is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich te hoeven schamen of te verantwoorden.  

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Utrechtse politieke partijen in gesprek met scholieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.