Les amours d’Anaïs

De Franse romantische komedie Les Amours d’Anaïs is het speelfilmdebuut van Charline Bourgeois-Tacquet met Valeria Bruni-Tedeschi, Denis Podalydès en Anaïs Demoustier. Bourgeois-Tacquet  regisseerde Anaïs Demoustier eerder en met haar in gedachten wilde ze deze film maken. De film ging in première in Cannes (Semaine de la Critique).
De film draait om Anaïs. Ze is dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut. Het afronden van haar proefschrift schuift ze al tijden voor zich uit. Ze heeft een minnaar, maar weet niet helemaal zeker of ze wel van hem houdt. Wanneer ze een affaire begint met Daniel, raakt de onstuimige Anaïs volledig gefascineerd. Niet door deze veel oudere Daniel, maar door zijn echtgenote, de schrijfster Émilie. Anaïs besluit alles op alles te zetten om haar te ontmoeten en voor zich te winnen, zelfs als ze daarvoor alles op het spel moet zetten wanneer ze halsoverkop naar het zomerse Bretagne vertrekt.
Anaïs Demoustier werd in 1987 in Lille geboren en groeide op in Noord-Franse Villeneuve-d’Ascq samen met twee zussen en een broer. Op jonge leeftijd maakte ze dankzij haar oudere broer Stéphane, die cineast was, kennis met de film. Na een kleine rol in Le monde de Marty speelde Demouster in 2003 naast Isabelle Huppert in de speelfilm Le Temps du loup terwijl ze lessen volgde in de sectie cinéma-audiovisuel aan het lycée Sainte Thérèse-d’Avila de Lille. Na het behalen van haar diploma volgde ze “Film en kunst” aan de université Sorbonne Nouvelle – Paris 3 maar stopte daar al snel mee om kleinere rollen te spelen in speelfilms en voor het theater.[1] In La Belle Personne speelde ze naast andere talentvolle Franse acteurs zoals Louis Garrel en Léa Seydoux. Demoustier werd twee maal genomineerd (in 2009 en 2011) voor de Césars en ontving in 2011 de Romy Schneiderprijs voor jonge en beloftvolle actrice. (bron: Wikipedia).
*
Vanaf nu in de bioscoop. Bekijk hier de Nederlandse trailer.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.