Rotterdamse talkshow ‘Pride Summerweek’ gaat internationaal

Het tweede seizoen van ‘Pride Summerweek’ vanuit de Maasstad is een feit. Op een rooftop, met de Rotterdamse skyline als achtergrond, komen interessante gasten in zes LHBTI+-gerelateerde thema-afleveringen voorbij, afgewisseld met spectaculaire, live muziekoptredens. Vanaf 17 juni, tijdens Rotterdam Pride, te zien op OUTtv Europe in twaalf landen.

In zes afleveringen beklimmen verschillende gasten de trappen naar een dakterras in het centrum van Rotterdam om te praten over onderwerpen die actueel zijn voor de LHBTI+gemeenschap. Pride Summerweek start met Pride & Entertainment om vervolgens de thema’s Religion, Sports, Gender en Politics te belichten vanuit een LHBTI+perspectief. Nieuw dit seizoen is de zesde aflevering die is toegevoegd: Pride & Cooking. Hierin zullen bekende Rotterdammers hun ervaringen met de stad en haar LHBTI+gemeenschap bespreken en wordt er gekookt op het dak.

In ‘Season 2’ zullen onder andere Shirma Rouse, Richard Groenendijk, Boris Dittrich en de cast van The Rotterdam Drag Show te gast zijn. Een aantal gasten uit het vorige seizoen keert ook terug: Paul van Dorst (oprichter van de Roze Kameraden), Harold Schorren (Citypastor en predikant in de Laurenskerk) en Kim van Sparrentak (Europarlementariër voor GroenLinks). Zij nemen allen plaats op de bank om in gesprek te gaan met host Wesley van den Bos en co-hosts Warner van Es en Chantal van der Putten.

Ook bij seizoen 2 worden de afleveringen uitgezonden op het kanaal OUTtv Europe. Terwijl het eerste seizoen in 2021 nog enkel te bekijken was in Nederland en Vlaanderen is er dit jaar gekozen voor een internationaler publiek. De show is opgenomen in het Engels en zal naast Nederland en België te zien zijn in onder meer Spanje, Israël, UK, Zweden, Duitsland en Polen. En met een mogelijk bereik van 30 miljoen kijkers.

Tijdens iedere uitzending zal er een mix van bekende en startende zangers en zangeressen een live performance geven. Dit levert mooie beelden op vanaf de rooftop met de skyline als achtergrond. Hierbij is dit afwisselend overdag dan wel ’s avonds laat opgenomen wat divers beeldmateriaal oplevert. Shirma Rouse, Jennie Lena, Jordan Roy, Dillenburg, Raffie en Nathalie Saabeel komen in de zes afleveringen voorbij met spectaculaire optredens.

*

Aflevering 1

In de eerste aflevering zetten we wederom een ondernemer in the spotlight die iets heeft betekend de afgelopen jaren op het gebied van entertainment voor de LHBTI+ gemeenschap in Rotterdam. Met ‘The Rotterdam Dragshow’ heeft Marco niet alleen kwalitatief verrast, maar ook de lat hoog, heel hoog gelegd voor anderen. Na een succesvol seizoen gaat de show zelfs verhuizen. Maar niet getreurd, Marco heeft ook goed nieuws voor de liefhebbers in de Maasstad. Muzikaal worden we eveneens verrast door dé ontdekking van het jaar: Nathalie Saabeel.

 

Aflevering 2

Vanuit diverse religieuze stromingen wordt er anders gekeken naar de LHBTI+ rechten. Kunnen, en zo ja hoe, onze gasten deze twee in hun persoonlijke leven combineren en/of wat is hun kijk hierop. Van jodendom
tot moslim en van reformatorisch tot katholiek. Verschillende ervaringen, positief en minder positief geschetst door een divers gezelschap aan gasten met als insteek te laten zien dat er ook zoveel positiefs mogelijk is in de combinatie religie en seksualiteit. En er komt weer een bekende van de show terug: ds. Harold Schorren van de Laurenskerk schuift weer aan op de bank en legt uit wat zijn coming out en de scouting met elkaar te maken hebben.

 

Aflevering 3

Vanavond gaan we kijken hoe het nu een jaar later gaat in de sportwereld met betrekking tot de LHBTI+ gemeenschap. Vriend van de show, Paul van Dorst schuift aan om te vertellen hoe het nu staat met de Roze Kameraden en met zijn veiligheid. Jan Pieter de Lugt praat mee vanuit zijn voorzitterschap van Pride and Sports, en Sophie Schers schuift aan als voorbeeld van transgender in de sport. Hoe gaat de sportwereld om in een klimaat van verdere openheid omtrent seksualiteit? Van non- binair tot trans. Regels in de sport zijn heilig, maar heiliger dan een klimaat van inclusie? Wat zijn hedendaagse problemen waar mensen vanuit de LHBTI+ gemeenschap en vooral wat hebben we daar wel of niet van geleerd. Muzikaal worden we getrakteerd op Raffie, de singer-songwriter die je wellicht kent van The Voice Kids (2011) en The Voice (2018).

 

Aflevering 4

Het blijft een onderwerp dat voor velen ingewikkeld is en des te meer reden om te blijven informeren: het binaire, maar vooral non-binaire spectrum, de trans paraplu, persoonlijke verhalen over trans zijn, genderdysforie en body/toxic positivity. We gaan er graag over in gesprek met onze gasten van vanavond. En we zijn meer dan trots hen te mogen ontvangen; een trans vrouw, een trans man, en twee non-binaire personen. Maar ze zijn natuurlijk veel meer dan dat, een icoon van de ballroom scene, een fotograaf op activistische en culturele p projecten en een social educator op het gebied van inclusie, diversiteit en transzorg. Hoe hebben zij hun reis ervaren en hoe ervaren ze bijvoorbeeld de zorg in Nederland. En wat is voor hun een true alley?

 

*

Pride Summerweek (the 010 edition) Seizoen 2 is dagelijks te zien tijdens Rotterdamse Prideweek.
Van 17 juni t/m 23 juni om 20.00 op het kanaal van OUTtv Europe (alleen niet op 18 juni i.v.m. Roze Zaterdag).

De uitzendingen zijn ook te volgen op het YouTubekanaal van Around010 Events. Klik daarvoor hier.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.