Juni: Was ik maar

Elke eerste maandag van de maand publiceert Gaykrant een gedicht van acteur Jan-Simon Minkema in ‘Minkema’s Maandgedicht’. Deze keer: ‘Was ik maar’. 

Was ik maar

Was ik maar jouw onderhemd,
dan zat ik dicht bij dat hart van jou.
Ik zou telkens, ongeremd,
ritmisch zeggen dat ik van je hou.

*

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Juni: Was ik maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.