Rick | ProfieLHBTI+ | ‘Uit de kast komen is niet meer van deze tijd.’

‘Mijn naam is Rick Bandstra (29). Drie jaar geleden kwam ik uit de kast. Eigenlijk is uit de kast moeten komen niet meer van deze tijd. Ik vertrouw erop dat dit over een paar jaar niet meer nodig zal zijn in onze maatschappij.

Mijn worsteling was mega pittig. Ik was ongelukkig, had een masker op voor de buitenwereld en ben paar jaar geleden zwaar depressief geweest. Tegenwoordig kan ik mij niet voorstellen dat ik tien jaar geleden een einde aan mijn leven wilde maken. Ik zat aan de afgrond maar ben opgestaan en volledig hersteld. Daarna ben ik een stuk gelukkiger geworden.

Nadat ik uit de kast ben gekomen, is er zoveel van mij afgevallen. Ik hoef mij niet meer anders voor te doen dan wie ik ben. Dat is heerlijk en bevrijdend. Ik straal, heb een betere en fijnere energie en er komen steeds meer mensen op mijn pad.

Tegen de mensen die ik ontmoet, zeg ik: “Jij ziet mij op mijn best en op het tot nu toe gelukkigste moment in mijn leven.”

Ik heb een eigen praktijk voor massage en reiki en krijg merendeels gay-klanten uit het hele land. Ik voel dat ik er juist voor die doelgroep hoor te zijn. Zij voelen zich bij mij volledig zichzelf.

Ik ben dankbaar, mega trots op mezelf en blij dat ik ervoor gekozen heb om te blijven leven. Ik kan mezelf met trots in de spiegel aankijken en zeggen: “Wat ben ik een verrekt leuke vent.”

*

Ook meedoen met ProfieLHBTI+? Mail dan naar redactie@gaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.