Pasta met geroosterde groenten
Voor 2 tot 3 personen
Bereidingstijd 50 minuten
Oventijd 15 minuten
Vegetarisch
De gerechten die ik in de column schrijf zijn meestal voor twee personen bedoeld. Onlangs kreeg ik hier een vraag over, dus leek het me wel slim inderdaad dit erbij te vermelden.
Het gerecht is met verse pasta, zelf makkelijk te maken maar als de tijd er niet is, is de “verse” uit de winkel een goed alternatief en dat scheelt 25 minuten!
De bereiding van de groente is waar het om draait, de volle smaak van de shii-takes, het frisse van de citroen en de anijssmaak van de venkel mooi getopt met de kaas en crème fraîche.
Pasta
215 g semolina bloem
2 eieren
Mespunt zout
5 g olijfolie
10 g water
Walnotenolie
Mix de ingrediënten behalve de walnotenolie tot een mooi deeg en zet het minimaal voor een half uur weg. Rol het uit tot een lap van 1 a 2 mm dik en bestuif het met bloem. Rol het op en snijd er niet te dikke plakken van, druk niet te hard op het deeg. Rol de rolletjes deeg uit. Laat de pasta drogen. Kook het 3 minuten in kokend water op het moment als de groenten 10 minuten in de oven staan. Giet de pasta af en doe ze terug in de pan en schenk er de walnotenolie door en houd de pasta warm.
Geroosterde groenten
1 venkel
1 courgette
1 sjalot
200 g verse erwten
Bakje shii-takes
¼ fijngehakte gekonfijte citroenschil of citroen rasp van een halve citroen
8 blaadjes salie
2 tenen knoflook fijn gehakt
Sap van een halve citroen
3 el olijfolie
Crème fraîche
Parmezaanse kaas
Zwarte peper
Verwarm de oven op 200°C. Was de venkel en de courgette en snijd ze in schijfjes, houd het groen apart. Snijd de sjalot in de lengte. Verdeel de groenten in de ovenschaal. Verdeel de citroenschil of rasp, de knoflook en knip er de salie overheen. Schenk er de sap van de citroen over en de olijfolie. Bak het in 15 minuten krokant gaar.
Schep eerst de pasta op het bord en dan de groenten. Maak af met een schepje crème fraîche, de Parmezaanse kaas en het groen van de venkel.
Smakelijk!