Klup Kweer

Klup Kweer is een initiatief van Linde (28) en Veronique (28) uit Utrecht. Zij willen met hun ‘klup’ laagdrempelige activiteiten voor de LHBTI+ gemeenschap organiseren.

 Een jaar geleden vroeg Linde in een appgroep met vriendinnen of iemand het leuk zou vinden om mee te denken over een regenbooglogo. Veronique reageerde enthousiast en kort daarna vond de eerste ‘Klup Kweer-vergadering’ plaats.

Bij Klup Kweer focussen ze zich op laagdrempelige LHBTI+ activiteiten. Precies een jaar geleden vond het eerste event plaats, een kubb- en jeu des boulestoernooi in Utrecht. Er kwamen vooral vrienden op af, maar het eerste Klup Kweer event was een feit.

Doordat de klup veel gepromoot werd door externe partijen zoals het COC en Midzomergrachtfestival kreeg het initiatief al snel een groter bereik. Ondertussen zijn er al over de 1300 volgers op Instagram en hebben ze al verschillende activiteiten georganiseerd. Zo werd er onder andere geborreld, heeft er een pubquiz plaatsgevonden, is er een wandeling georganiseerd, vond er een zeer geslaagde bingo plaats en was er een karaokeavond in samenwerking met Bar Buka. Daarnaast is er een officiële ‘Klup Kweer-whatsappgroep’ waar meer dan 100 ‘kweers’ inzitten.

Deelnemers reageren erg enthousiast: ‘Het is zo belangrijk dat er initiatieven zoals Klip Kweer bestaan. Ik hou niet van uitgaan en daarom is het best lastig om LHBTI+ mensen te ontmoeten. Ik voel mij hier mijzelf en op mijn gemak,’ aldus een deelnemer.

Het geeft Linde en Veronique veel voldoening om te merken hoezeer mensen het naar hun zin hebben. Ze genieten ervan om te zien hoeveel verschillende mensen in hun eentje komen en al snel contact durven leggen met anderen. Tijdens de Brunch&Bingo bij Kaffeetaria in Utrecht waren er veel individuele aanmeldingen. Linde en Veronique: ‘We vonden het best spannend hoe dit zou uitpakken. Al snel werden we gerustgesteld omdat iedereen lekker met elkaar ging praten en er een gezellige sfeer ontstond. Het is mooi om te zien hoe veilig en zichzelf mensen zich bij ons voelen en onze klup als een ‘safe space’ ervaren.’

Op zaterdag 11 juni staat het volgende event gepland; een talentnight bij de Kargadoor in Utrecht. Deze avond zullen verschillende opkomende queer artiesten zingen en spreken over onderwerpen zoals identiteit en seksualiteit. De artiesten zullen bij het meeste publiek nog onbekend zijn. Hier hebben de organisatoren bewust voor gekozen omdat ze ruimte wil bieden aan nieuw talent.

Wil jij zien welk queertalent Klup Kweer te bieden heeft? Meld je dan aan als publiek voor deze talentnight. De kosten zijn €10,- en aanmelden kan hier, via de link op Instagram (@klupkweer) of via de website.

*

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.