Burgemeester Dalesprijs voor Saïda Baktit

Saïda Aoulad Baktit krijgt de Burgemeester Dalesprijs 2022. De prijsuitreiking  is op vrijdag 10 juni in het stadhuis van Nijmegen, aansluitend op de voordracht van de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing.

Saïda Aoulad Baktit

 De Burgemeester Dalesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet en in belangrijke mate bijdraagt aan het waarborgen van Artikel 1 van de Grondwet. De prijs dankt zijn naam aan Ien Dales (1931-1994), die als minister de Wet Gelijke Behandeling introduceerde.

De onafhankelijke jury heeft dit jaar Saïda Aoulad Baktit voorgedragen vanwege haar tomeloze inzet om mensen met een niet-westerse cultuur tot hun recht te laten komen in onze maatschappij. Daarbij zoekt ze de mensen op in o.a. wijkcentra waar ze voorlichtingsbijeenkomsten organiseert over bijvoorbeeld het Nederlandse zorgsysteem. Daarnaast is Saïda betrokken bij de-radicaliseringsbeleid in de Nijmeegse gemeenschap. Ook is ze als eerste vrouw lid geworden van een Nijmeegs Moskeebestuur, waarmee zij een voortrekkersrol in de emancipatie van vrouwen vervult. Saïda is actief in de hele samenleving en ze is een echte verbinder, iemand die graag in contact komt met mensen uit verschillende culturen en religies. Ze omarmt steeds diversiteit in de meest brede zin van het woord.

Het bestuur van COC Regio Nijmegen heeft de voordracht met open armen ontvangen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 500.

De Burgemeester Daleslezing en de uitreiking van de prijs vinden plaats op vrijdagavond 10 juni in het stadhuis van Nijmegen en wordt tevens live gestreamd via internet

Hier vindt u meer informatie over de lezing, de prijs en u kunt ons volgen op Facebook.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.