#5 | Sven

In deze serie portretteert fotograaf Eep Seeber LHBTI’ers in hun vertrouwde omgeving vanuit de vraag: waar, met wie, met wat of wanneer kun jij helemaal jezelf zijn? Terugkerend symbool is de roze driehoek als teken van dat je mag zijn wie je bent. Vandaag de vijfde aflevering.

Naam: Sven
Gender : Man
Leeftijd: 52
Seksuele oriëntatie: Homo
Geboren: Amsterdam
Woonplaats: Arnhem

Sven is werkzaam als persoonlijk begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sven, alias @svenstrange, organiseerde jarenlang Dollhouse Queer Party in Arnhem. Daar kon hij helemaal zichzelf zijn. Maar waar hij het meest zichzelf kan zijn is als hij slaapt, het liefst in zijn eigen bed, lepeltje lepeltje tegen zijn man aan.
‘Ik ben vaak druk in mijn hoofd. Soms maak ik me druk om wat mensen van me vinden. Maar vooral met vanalles fantaseren en bedenken. Maar tijdens het slapen kan ik helemaal mezelf zijn. Slapen voelt vredig, even niets zijn.’

*

Eep Seeber is portretfotograaf en houdt zich vooral bezig met (zelf)portretten waarin vaak het thema ‘identiteit’ terugkomt. Veel geportretteerden zijn dan ook mensen uit de LHBTI+gemeenschap waar hij zichzelf ook thuisvoelt. Kenmerken van zijn fotografie zijn compositie, kleur en vlakverdelingen: aspecten waar hij als modevormgever aan de AKI kunstacademie reeds mee bezig was. Meer van zijn werk vind je op www.EepPhoto.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.