Hoi Mees!

Hoi Mees!

Wat leuk dat je er over nadenkt met ons mee op Hojokamp te gaan. Het is een supergezellig kamp voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar die met homo-, biseksuele- en/of transgender (LHBT+) gevoelens rondlopen. Dat is misschien een beetje spannend, maar dat geldt voor de meesten. Met zijn allen maken we er een fijne week van!

We doen er alles aan om je je zo snel mogelijk op je gemak te laten voelen. We delen je in in een team waardoor je snel mensen leert kennen. Binnen een mum van tijd kom je erachter dat je bij iedereen terecht kunt en je niet alleen bent. Goed om te weten; veel van de begeleiders zijn zelf ook ooit mee geweest op kamp. Wij weten hoe spannend het kan zijn en we weten ook hoe snel je nieuwe mensen leert kennen.

Tijdens Hojokamp leer je ook jezelf beter kennen en kan je echt helemaal jezelf zijn. Op Hojokamp kijkt niemand ergens van op. Je maakt veel nieuwe vrienden die je hoogstwaarschijnlijk na kamp ook nog gaat zien. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je op Hojokamp gepest wordt, veel jongeren zijn of worden, buiten kamp, gepest. Op Hojokamp creëren we een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Je kan ontdekken wat het beste bij jou past (bijv. experimenteren met een nieuwe naam) of ervaren dat het normaal is om op iemand van hetzelfde geslacht te vallen.

En ik snap je wat betreft je moeder. Misschien kun je haar vertellen dat je niet zo goed weet of je op jongens of meisjes valt en dat je een kamp hebt gevonden waar je daar meer over leert en de vrijheid krijgt om jezelf te zijn. Ook kun je haar vertellen dat daar allemaal jongeren komen die hetzelfde voelen en dat jullie veel van elkaar kunnen leren. Natuurlijk mag ze ons altijd een berichtje sturen of met een van ons bellen. Je mag haar ook vertellen dat we, als het op onze regels aankomt, streng zijn. Geen seks, geen drugs, geen alcohol. Voor niemand.

Wat we precies gaan doen is een verrassing. Denk aan een leuke combinatie van workshops en teamtalks, afgewisseld met sport, spel en entertainment. Natuurlijk zal er ook vrije tijd overblijven waar je lekker kunt doen wat je zelf wil.

In de ochtend heb je bijvoorbeeld een teamtalk over wie je bent en waarom je naar het kamp bent gekomen. Daarna heb je vrije tijd en ga je lunchen. In de middag heb je misschien een meerkamp waarbij je met jouw team allerlei (sportieve) spellen gaat doen. ’s Avonds ga je met zijn allen eten en begint het avondprogramma. Dat kan een bosspel zijn of een workshop, of iets anders.

Vrijwel iedere avond eindigen we bij het kampvuur waar je bij kletst over je kampervaringen met jouw nieuwe vrienden.

Laat het gerust weten als je nog andere vragen hebt, ik beantwoord ze graag.

Groetjes,

Bart

Namens het organisatieteam van Hojokamp

*

Bovenstaande is een geanonimiseerde mail aan een van de jongeren die interesse getoond heeft in Hojokamp.

*

Stichting Outway organiseert Hojokamp sinds 2002 en inmiddels zijn al ruim 1.600 jongeren tussen de 13 en 25 jaar met Hojokamp mee geweest. De droom van Outway is het bereiken van volledige acceptatie van LHBTI+ in de maatschappij. De vrijwilligers van Outway bieden jongeren hun hulp aan op het gebied van geaardheid en genderidentiteit. Door middel van advies, informatie en ondersteuning helpen zij LHBTI+ jongeren niet alleen met zelfacceptatie, maar ook met de acceptatie door mensen uit hun omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan familie, vrienden, klasgenoten, medestudenten, collega’s of teamgenoten.

www.outway.nl/hojokamp

www.outway.nl/activiteiten

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.