Documentaire ‘Aids Diva’ te zien bij IHLIA

Op 25 mei vertoont IHLIA (dé erfgoedorganisatie op het gebied van LHBTI+ in Nederland) de documentaire AIDS DIVA: The Legend of Connie Norman. De film ontving lovende recensies na vertoningen in Los Angeles en London en draaide eerder in ook in Seoul, Sydney, Glasgow, New York en Mexico City. Regisseur Dante Alencastre is op 25 mei bij de vertoning aanwezig om de film in te leiden. Na afloop van de film gaat Alencastre in gesprek met Martien Sleutjes (IHLIA/House of HIV) en is er ruimte voor gesprek.
Tekst en foto’s: IHLIA

De documentaire schetst een beeld van Connie Norman (1949-1996), zelf-aangewezen ‘aids diva’ en woordvoerder voor ACT UP/LA in de late jaren tachtig en vroege jaren negentig in Los Angeles. Zij beschreef zichzelf als ex-drag queen, ex-hoer, ex-IV drugsgebruiker, ex-probleemjongere en post-operatieve transseksuele vrouw die hivpositief is, en simpelweg als ‘een mens op zoek naar haar menselijkheid’.

Connie Norman

Met haar meervoudige, fluïde LHBTI+-identiteiten, was ze een trotse maar eenzame voorvechtster van de ontluikende trans gemeenschap in die tijd. Op compassievolle en doortastende wijze wist Connie bruggen te slaan tussen genders, gemeenschappen en het politieke veld.

Regisseur Dante Alencastre is documentairmaker en LHBTI+activist uit Los Angeles. Hij heeft jarenlang in Amsterdam gewoond en doneert zijn documentaires aan de IHLIA collectie. Zijn werk is een combinatie van film, activisme en participatie door het vastleggen en het belichten van onvertelde, ongehoorde en uitzonderlijk verhalen van lokale LHBTI+helden. ‘Op respectvolle en sensitieve wijze deelt Alencastre deze verhalen met een wereldwijd publiek,’ aldus het IHLIA.

*
AIDS DIVA
25 mei | 19:00 – 21:00 uur
IHLIA
Oosterdokskade 143, Amsterdam
6e verdieping | Koningszaal
Je kunt je hier aanmelden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.