Ceremonies EuroGames Nijmegen met Ellen ten Damme, Son Mieux en Julia Zahra

Op woensdagavond 27 juli vindt op de Waalkade de openingsceremonie plaats van de EuroGames 2022, het grootste sportevenement voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Europa. Het belooft een spectaculaire avond te worden. Naast de officiële openingshandelingen met korte speeches en een vlaggenparade is er een grote diversiteit aan artiesten die optreden.

Persbericht EuroGames

We zijn trots dat recente Edison-winnaars Son Mieux komen optreden. Deze zevenkoppige band rond singer/songwriter Camiel Meiresonne brengt complete en dansbare popliedjes boordevol onweerstaanbare hooks en refreinen. Verder biedt deze avond een afwisselende show met kortere optredens van onder meer operazangeres Deirdre Angenent, theaterdiva Ellen ten Damme, popzanger Merijn van Haren, dansers en spoken word artists. DJ St. Paul sluit de avond feestelijk af.

Son Mieux (foto: Philine van den Hul)

De sluitingsceremonie op zaterdagavond 30 juli vindt ook plaats op de Waalkade. Deze avond speelt Julia Zahra (winnares van The Voice en De Beste Zangers) met haar band. Met haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar brengt zij gevoelige ballads, swingende pop en ritmische R’n’B. Daarnaast is het heerlijk dansen op de trippy elektro hiphop van Fata Boom en meezingen met een keur aan zangers en zangeressen die het beste uit de popgeschiedenis brengen.

Van 27 tot en met 30 juli 2022 vinden in Nijmegen de EuroGames plaats. Naar schatting 2.500 sporters komen uit in 19 sporten. Naast het sporten is er een uitgebreid programma met entertainment, afterparties, excursies en andere sociale activiteiten.

Naast de opening en sluiting op de Waalkade toveren we het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen om tot de Village. Een plek waar sporters samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. In de Village komt een podium met uiteenlopende artiesten, foodtrucks bij het terras van Lux en informatiestands.

De optredens zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Houd de website in de gaten voor het definitieve programma. Mensen die mee willen sporten, kunnen zich via deze website aanmelden.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.