Deel 6: Oliebollen & wachten (plus reis boeken)

Stel je eens voor: je wordt tweeënveertig  en zegt je huis op. Je laat alles achter om meer dan tienduizend kilometer te reizen. En dit alles omdat je een heel leuke jongen hebt ontmoet. Alex Timmer deed het.  In deze serie lees je hoe dat verloopt.

Het is algemeen bekend. Op de beste dingen moet je nou eenmaal wel eens wachten. Al ben je daar na ruim 18 maanden videobellen wel wat klaar mee (wij wel). Gelukkig is het grote wachten bij-na voorbij! Als alles loopt zoals het gepland staat raken we elkaar 12 januari gewoon aan. (Zoals je begrijpt: de hoogste tijd!)

Maar vorige week was er nog wel even een ‘punt van aandacht’.

Het zit zo: hij woont in Indonesië. Ik in Nederland. En we willen allebei naar Thailand.

Welnu… hij werkt er als verpleegkundige en heeft zijn baan al lang opgezegd, maar hij heeft daar nog niks op gehoord.

In de arbeidswet aldaar in Indonesië hebben we een opzegtermijn van 30 dagen gevonden. (En daar zat hij met 50 dagen ruim aan.) Ze zullen hem moeten laten gaan zonder verdere consequenties. We hebben daarom besloten dat dit een ‘hun-probleem’ is. En in het ergste geval ontslaan ze hem maar.

Ondertussen zijn dit weekend weer verdere stappen gezet om Thailand in te komen.

Wat zou jij doen?

De vraag was eigenlijk retorisch bedoeld, maar kreeg best veel reacties. Vooral de vraag: “Hoe moet dat nu verder, Alex?”

”Nog maar even van genieten. En oliebollen eten.”

Om naar Thailand te kunnen, zijn er een aantal zaken die van je verwacht worden. Afhankelijk van de geldende dag-regels moeten we bijvoorbeeld zeven dagen in quarantaine. (Of niet, of langer.) Nu lijkt het van wél, maar het kan zo volgende week anders blijken.

Een shortlist van te regelen zaken:

  • Ticket naar Thailand boeken
  • Reisverzekering afsluiten (inclusief specifieke dekking COVID)
  • Ticket ‘Thailand uit’ boeken (op basis van wat nú open is hebben we random Cambodja gekozen)
  • Quarantainehotel boeken (verplicht)
  • De Thailand pass aanvragen (pre-Corona was dit niet nodig)
  • Geld bestellen (Thaise Baht)
  • Nog wat dingetjes

Je mag Thailand op dit moment alleen binnen via de ‘Phuket sandbox scheme’. Dit betekent dat je eerst zeven dagen in quarantaine gaat in een hotel (in… je raadt het nooit! Phuket). En daar zijn we onder de regels verplicht om een aparte hotelkamer te nemen. (Alleen getrouwde stellen en familie mogen samen.)

Na een negatieve test op dag 1 mogen we een soort van loslopen in de buurt van het hotel. Ondanks dat we (nog) niet op dezelfde kamer mogen, zijn we toch meer samen dan op het moment van schrijven.

Doen we gewoon net alsof we elkaar nog niet kennen en de regel hebben om 7 dates te hebben voordat we met elkaar kunnen slapen, ofzo. We maken er wel wat van.

Voor nu nemen we aan dat de Thailand pass geaccepteerd wordt en dat ik op 11 januari vlieg om de volgende dag aan te komen. Maar toch nog weer even wachten (en jij dus ook ?).

Over twee weken deel 7.

*

Alex Timmer (Zaltbommel, 1979) is creatief en multi-gepassioneerd ondernemer. Geïnspireerd door internationale liefde gaat hij op avontuur. (En dat gaat niet altijd van een leien dakje)

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.